Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Τα mega-ships απαιτούν και mega-υπηρεσίες

amvourgo limani 053678

Νέο πεδίο προβληματισμού για το επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρονται από τους λιμένες κατά τους κατάπλους των mega-ships έχει προκαλέσει μεταξύ υψηλόβαθμων στελεχών του λιμενικού τομέα η «είσοδος» στη «νέα εποχή». Ο προβληματισμός είναι συνέχεια του προβληματισμού που είχε εκφραστεί από ειδικούς στον τομέα των ρυμουλκών καθώς είχε διαπιστωθεί ο κίνδυνος τα σκάφη αυτά που προσφέρουν πολύ συγκεκριμένες υπηρεσίες χειρισμών εντός λιμένων, ασφαλούς πρόσδεσης αλλά και ενίοτε πυρόσβεσης σε περιπτώσεις ατυχημάτων δεν θα επαρκούσαν, από άποψη ιπποδυνάμεων, για να «κουμαντάρουν» τα mega-ship, είτε εμπορικά όλων των τύπων είναι αυτά, είτε κρουαζιερόπλοια.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία στο πεδίο του προβληματισμού εισήλθε και το θέμα των χειρισμών στις λιμενολεκάνες καθώς κατέστη σαφές από τις πρώτες κιόλας προσεγγίσεις ότι τόσο οι «πιλότοι» που αναλαμβάνουν την προσέγγιση στα λιμάνια όσο και οι πλοίαρχοι των ρυμουλκών θα χρειαστούν «μετεκπαίδευση».

Μήκη, πλάτη αλλά και βυθίσματα σε αυτά τα πλοία είναι τελείως διαφορετικά με αποτέλεσμα να απαιτούνται πιο λεπτομερείς αλλά και ταχείς χειρισμοί στις γέφυρες. Ήδη εταιρίες που διαθέτουν προσομοιωτές γέφυρας πάντως έχουν ξεκινήσει το «καλιμπράρισμα» και στις νέες διαστάσεις των mega-ships αλλά τα ερωτήματα παραμένουν για το χρονικό εύρος και φυσικά το κόστος των μετεκπαιδεύσεων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter