Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Προωθεί το LNG η CMA CGM

CMA CGM BENJAMIN FRANKLIN Copyright Port of LA 2 light

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της CMA CGM και της ENGIE υπεγράφη χθες , όπως αναφέρει το shipandbunker.com, με στόχο την διερεύνηση της επέκτασης της χρήσης υγροποιημένων αερίων (LNG )ως καυσίμου για πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Το MOU υπεγράφη από την CEO της ENGIE Isabelle Kocher και τον Executive Officer της CMA CGM Farid Salem στη Μασσαλία.

Η εν λόγω ενέργεια έρχεται σε συνέχεια της από το 2011 γενικότερης προσπάθειας της Γαλλικών συμφερόντων εταιρίας διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων για εφαρμογή στα πλοία του τομέα «έξυπνων» και φιλικών προς το περιβάλλον συστημάτων πρόωσης με τη χρήση LNG.

Να υπενθυμιστεί ότι το 2012, η Wall Street Journal είχε αποκαλύψει ότι η CMA CGM είχε συνεργαστεί με την Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering Co. για την ανάπτυξη πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων το οποίο θα χρησιμοποιούσε στο σύστημα πρόωσης καύσιμο LNG.

Στη συμφωνία επίσης θα εξεταστεί και η δυνατότητα ανάπτυξης εφοδιαστικού πλοίου LNG για σκάφη που στο μέλλον θα χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα καύσιμα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter