Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ποιος θα αντικαταστήσει την Hanjin;

hanjin 000535

Νέο πεδίο προς διερεύνηση έχει ανοίξει εξ αιτίας των εξελίξεων με την Hanjin ως προς τον επηρεασμό των «συμμαχιών». Αρχής γενομένης από τη συμμαχία «THE Alliance» στην οποία συμμετέχει η Hanjin και στην οποία, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, της αφήνει μία «τρύπα» 460.000 TEU’s καθώς ο Νοτιοκορεάτικος μεταφορέας είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος της συμμαχίας στις γραμμές ανατολής δύσης. Να σημειωθεί ότι στην συμμαχία που μετέχει η Hanjin μετέχουν επίσης οι Hapag-Lloyd, K Line, MOL, NYK και Yang Ming .

Να σημειωθεί ότι η εν λόγω υπόθεση έχει προκαλέσει ένα μεγάλο σοκ στον τομέα των εμπορευματοκιβωτίων το οποίο και ισχυροποιήθηκε από την κατάρρευση των logistics εξ αιτίας των παγιδευμένων στα πλοία της εμπορευματοκιβωτίων που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν παραδοτέα στην ώρα τους.

Πέραν από τις αναλύσεις της Drewry το θέμα της κατάρρευσης των logistics με ένα πιθανό νέο επεισόδιο σε άλλη εταιρία έχει επαναφέρει στο προσκήνιο παραμέτρους της προσπάθειας των εταιριών στο σύνολό τους να βελτιώσουν την εικόνα τους απέναντι στο πελατειακό τους δυναμικό. Μάλιστα με βάση τις μετρήσεις το ποσοστό άγγιζε σχεδόν το 80-85% για κάποιες εταιρίες. Ωστόσο όπως προαναφέρθηκε το σοκ έχει υποχρεώσει τα υψηλόβαθμα στελέχη να επαναξιολογήσουν τις δικλείδες ασφαλείας με πιθανά και απίθανα σενάρια πολύ πιο προχωρημένα σε σύλληψη σε σχέση με τα υπάρχοντα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter