Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πάνω από 66 εκατ. δολ «σήκωσε» από την αγορά των ΗΠΑ το «δίδυμο» Συλλάνταβου και Τσιριγάκη

syllantavostsirigakis

Ο Ακης Τσιριγάκης και ο Γιώργος Συλλάνταβος ίδρυσαν την εταιρεία ειδικού σκοπού «Stellar Acqusition III» η οποία προχώρησε σε αρχική δημοσία προσφορά των μετοχών της.

Οι μετοχές θα διαπραγματεύονται στην Nasdaq Capital Market κάτω από το σύμβολο STLR.

Σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις η «Stellar Acquisition III» πούλησε 6,5 εκατ. μονάδες (units) σε μία τιμή 10 δολ την μία με την κάθε μονάδα να αποτελείται από μία μετοχή της Stellar και ένα warrant με το οποίο αγοράζεται άλλη μία μετοχή στα 11,5 δολ. , συγκεντρώνοντας 66,8 εκατ. δολ.. Επιπλέον 7,5 εκατ. warrants απέκτησαν οι εταιρείες Dominium Investments συμφερόντων Άκη Τσιριγάκη και Firmus Investments του Γιώργου Συλλάνταβου μετά από μία ιδιωτική τοποθέτηση.

Από τα έσοδα περίπου 66,3 εκατ. δολ, θα διατεθούν για εξαγορές συγχωνεύσεις ή άλλες συμφωνίες. Επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο δίδυμο άλλες δυο φορές στο παρελθόν δημιούργησε εταιρείες ειδικού σκοπούς τις οποίες στη συνέχεια πούλησε σε τρίτους. Η πρώτη ήταν η Star Maritime η οποία εξελίχθηκε στην Star Bulk Cartiers και η άλλη η Nautilus Marine Acquisition, η οποία απέκτησε πλοία offshore δραστηριοτήτων την οποία εξαγόρασε αργότερα η Dryships

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter