Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συζητήσεων συνέχεια για τις κυβερνοεπιθέσεις

nautilia 8

Ευάλωτα φαίνεται πως είναι περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια αρχεία σε κυβερνο-επιθέσεις σύμφωνα με εξειδικευμένους αναλυτές συστημάτων σε θέματα ασφαλείας ηλεκτρονικών υπολογιστών που θέτουν θέματα διαρροών. Να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει μεγάλες συζητήσεις για τους κινδύνους και για τη ναυτιλία η οποία εισέρχεται με «αλματώδη βηματισμό» στην υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών αλλά οι συζητήσεις όπως φαίνεται αναζωπυρώνονται από νεότερα στοιχεία.

Οι μαζικές εμφανίσεις στοιχείων από το χρηματοπιστωτικό σύστημα έχουν προβληματίσει τους αναλυτές για το ενδεχόμενο και άλλοι τομείς να βρεθούν προ εκπλήξεων από διαρρεύσαντα στοιχεία εμπορικού και επιχειρησιακού χαρακτήρα.

Να σημειωθεί ότι στις τελευταίες εξειδικευμένες συζητήσεις για την αποτίμηση των κινδύνων από κυβερνο-επιθέσεις τα συμπεράσματα κατέτειναν ότι μέγα μέρος της ευθύνης δεν οφείλεται στα συστήματα αλλά στους χειριστές τους με ότι αυτό συνεπάγεται.

Πέραν του τεχνολογικού ζητήματος με της «κερκόπορτες» οι πάντες συνομολογούν ότι αν αυτές δεν υπάρξουν κανένα σύστημα δεν παρέχει από μόνο του στοιχεία στη δημοσιότητα. Και βέβαια οι συζητήσεις συνεχίζονται και για τον ναυτιλιακό τομέα όπου τα πράγματα είναι καταφανώς λεπτότερα σε σχέση και με σύγκριση με άλλους τομείς οικονομικών δραστηριοτήτων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter