Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Τραπεζικός τομέας και ανάπτυξη στο επίκεντρο του συνεδρίου του Capital Link

capital link logo

Συνολικά κεφάλαια που ξεπερνούν τα 400 εκατ. ευρώ έχει διαθέσει στην χώρα μας η τράπεζα EBRD, όπως ανέφερε σήμερα στο συνέδριο του Capital Link, η Σαμπίνα Τζιούρμαν, επικεφαλής του νεότευκτου γραφείου της τράπεζας στην Αθήνα. Μιλώντας στο ίδιο πάνελ, ο αν. γενικός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Νίκολας Τζένετ, επισήμανε ότι η δραστηριότητα της τράπεζας στην Ελλάδα στρέφεται πλέον με μεγαλύτερη δυναμική και στις χρηματοδοτήσεις του ιδιωτικού τομέα, εκτός από το δημόσιο τομέα.

Ο ιδιωτικός τομέας και η υγιής και εξωστρεφής καινοτόμα επιχειρηματική δραστηριότητα, μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, πρόσθεσε ο κ. Τζένετ.

Μιλώντας στο συνέδριο, ο Τζίμι Αθανασόπουλος, επικεφαλής του Τομέα Κοινωνικής Ευθύνης του διεθνούς επιχειρηματικού Ομίλου Libra και πρόεδρος του Ελληνικού Βραβείου Επιχειρηματικότητας, επισήμανε ότι η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα προέλθει από τον ιδιωτικό τομέα.

Στο πλαίσιο αυτό ο Όμιλος Libra, συμφερόντων της οικογένειας Λογοθέτη, μεταξύ άλλων στηρίζει την ιδιωτική πρωτοβουλία στην Ελλάδα μέσω του Βραβείου Επιχειρηματικότητας, έχοντας μέχρι σήμερα διαθέσει άτοκη χρηματοδότηση 3,5 εκατ. ευρώ, χωρίς εγγυήσεις και παρακρατήσεις, ταυτόχρονα με ένα πλήρες πακέτο συμβουλευτικών υπηρεσιών σε 14 ελληνικές επιχειρήσεις. Ο όμιλος Libra αναπτύσσει ένα ευρύτατο πρόγραμμα προγραμμάτων κοινωνικής ευθύνης και φιλανθρωπίας, πολλά από τα οποία αφορούν και την Ελλάδα.

Το επιτελικό στέλεχος της εταιρίας Odyssey Venture Partners Θανάσης Καλέκος, επισήμανε ότι οι ελληνικές καινοτόμες επιχειρήσεις μπορούν να σταθούν διεθνώς και να ανταγωνισθούν ακόμη και τις επιχειρήσεις στο Σίλικον Βάλεϊ. Επισήμανε πάντως, ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα. θα πρέπει να μεγεθυνθούν προκειμένου να αποκτήσουν καλύτερη πρόσβαση στην χρηματοδότηση, στην εκπαίδευση του προσωπικού τους κλπ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter