Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Παρουσιάστηκε το πρώτο ελληνικό πλοίο ανεφοδιασμού LNG

heLeNGi 1final

Το πρώτο ελληνικό LNG Bunker Feeder vessel (πλοίο ανεφοδιασμού), παρουσιάστηκε κατά τις διάρκεια των φετινών «Ποσειδωνίων» από την Helengi Engineering Ltd. Ο λόγος για το “Amaltheia”, ένα άρτια σχεδιασμένο πλοίο, κατασκευασμένο από την Helengi Engineering σε συνεργασία με τη NAP Engineering.

Πρόκειται για το αποτέλεσμα χρόνιων εντατικών μελετών και είναι η πρώτη φορά που ελληνικές εταιρίες αναλαμβάνουν ένα τέτοιο απαιτητικό και σύνθετο σχέδιο πάνω σε αυτόν τον ειδικό τύπο πλοίου.

Και οι δύο εταιρίες διαθέτουν εκτεταμένη εμπειρία στη ναυπηγική, καθώς και στις ναυτιλιακές εφαρμογές που σχετίζονται με το LNG και διαθέτουν μεγάλη εμπειρία στον τομέα αυτό.

Helengi και NAP συνεργάζονται σε αυτό το μοναδικό καινοτόμο σχέδιο το οποίο θα ενισχύσει τη ναυπηγική βιομηχανία στον τομέα γεφυρώνοντας το παρόν με το μέλλον στην εποχή του LNG.

Σκοπός του “Amaltheia” είναι o ανεφοδιασμός πλοίων με καύσιμα LNG, στο λιμάνι του Πειραιά καθώς και στα λιμάνια Πάτρας και Ηρακλείου.

Το “Amaltheia” έχει χωρητικότητα 1.400 κυβικά μέτρα υγροποιημένου φυσικού αερίου, ωστόσο και μπορεί να «φιλοξενήσει» έως 2000 m³, ανάλογα με τις απαιτήσεις.

Το πλοίο ονομάστηκε «Αμάλθεια», από την αίγα νοσοκόμα του Θεού Δία, που τον έθρεψε με το γάλα της.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter