Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΠΝΟ για το ΝΑΤ

xalas 55

Αμετακίνητη στις θέσεις της για το ΝΑΤ η ΠΝΟ, η οποία υπενθύμισε ότι βρίσκεται σε αγωνιστική ετοιμότητα κατά των προβλέψεων των μνημονίων για το ασφαλιστικό. H ΠΝΟ στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα ακόλουθα:

“Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας κατά την σημερινή συνεδρίασή της, παρουσία του Προέδρου του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου κ. Ανδρέα Κομματά και του Αντιπροέδρου κ. Γιώργου Δαούση, με θέμα την λήψη απόφασης σε σχετικό έγγραφο του Ταμείου, με το οποίο ζητείτο η συμμετοχή της ΠΝΟ σε άτυπη Επιτροπή που «θα προτείνει στον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης τις δραστηριότητες του Ταμείου, στα πλαίσια του Ν.4387/16, προκειμένου να εκδοθεί η αντίστοιχη Υ.Α. για την ενεργοποίηση του άρθρου 73 του νόμου αυτού», απεφάσισε τα παρακάτω.

Πάγια, αταλάντευτη και αδιαπραγμάτευτη θέση της Διοίκησης της ΠΝΟ και των Ελλήνων ναυτεργατών υπήρξε και εξακολουθεί να είναι η διατήρηση της αυτοτέλειας και αυτονομίας του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου, του πρώτου αρχαιότερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας μας και του δευτέρου στην Ευρώπη (μετά τη Γαλλία).

Ύστερα από τα παραπάνω, η Διοίκηση της ΠΝΟ απεφάσισε την μη συμμετοχή της στην προτεινόμενη επιτροπή.

Τέλος, η Διοίκηση της ΠΝΟ διατρανώνει για μια ακόμη φορά με τον πλέον διαυγή και ξεκάθαρο τρόπο προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει να θυσιασθεί το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο στον βωμό των σκοπιμοτήτων και των Μνημονίων και προειδοποιεί με τον ίδιο ξεκάθαρο τρόπο ότι θα αντιδράσει δυναμικά με αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στο Ν. 4387/16, με στόχο την επαναφορά της κωδικοποιημένης νομοθεσίας, που ίσχυε πριν από την ψήφιση του Νόμου αυτού”.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter