Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Από κοινού δράση Cosco και China

COSCO 77

Στην συντελεσθείσα συνένωση μεταξύ Cosco και China Shipping Container Lines (CSCL) αλλά και στις δηλώσεις του προέδρου της China Cosco Shipping Corporation Xu Lirong για τη σημασία της συνένωσης αναφέρθηκαν σήμερα τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία προεξάρχοντος του Reuters. Αιτία η σημερινή εκδήλωση στην Κίνα για την συνένωση των δύο Κινεζικών γιγάντων στο χώρο της ναυτιλίας αλλά και η έντονη φημολογία για επέκταση της «συμμαχίας» με την Γαλλικών συμφερόντων CMA-CGM.

Με τις έντονες διακυμάνσεις στην παγκόσμια οικονομία, τους δείκτες για το ξηρό φορτίο στα «τάρταρα» και την Κίνα να επιχειρεί την ανάπτυξη του «θαλάσσιου δρόμου του μεταξιού» με κομβικό μάλιστα ρόλο για την Ευρώπη το λιμάνι του Πειραιά η συνένωση των δύο εταιριών και οι συζητήσεις με μία ακόμη γιγαντιαία του τομέα προσέλαβαν ιδιαίτερης σημασίας.

Ήδη αναλυτές του τομέα αλλά και αναφορές των ειδησεογραφικών πρακτορείων κάνουν λόγο για μία νέα σελίδα στον τομέα της διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων στο «κεφάλαιο» που άνοιξε πέρυσι με τη δημιουργία συμμαχιών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από σήμερα και τυπικά οι δύο εταιρίες θα έχουν κοινό επιχειρησιακό σχεδιασμό γεγονός που θα επιτρέψει, κατά τους αναλυτές, την απελευθέρωση δυνάμεων για τη διεκδίκηση μεγαλύτερου κομματιού της πίτας της παγκόσμιας αγοράς αλλά και την ανάπτυξη του «αντίπαλου δέους» στην 2Μ.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter