Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Υπό διερεύνηση η σχέση συμμετοχών σε container terminal από τις συμμαχίες

WEB 140624 Ever Lambent 347 r

Από διαφορετική οπτική γωνία φαίνεται ότι προσεγγίζουν τα θέματα των μετοχικών συμμετοχών τους σε container terminal οι συμμαχίες των μεγάλων ναυτιλιακών εταιριών διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων αλλά ο «παρανομαστής» παραμένει κοινός. Η ρευστότητα που μπορεί να δώσει η πώληση των συμμετοχών σε περίπτωση οικονομικών πιέσεων.

Πλέον πρόσφατη μελέτη της Drewry φωτίζει επαρκώς τις τάσεις και τις πολιτικές που ακολουθούνται αλλά και τα διλλήματα που αναπτύσσονται καθώς το ευμετάβλητο των διεθνών εμπορευματικών ροών δημιουργεί ένα «άγνωστο Χ» στις «επενδυτικές εξισώσεις» των εταιριών.

Μάλιστα η εν λόγω μελέτη εστιάζει σε δεκαέξι carriers που συνθέτουν μεταξύ των άλλων και τις τέσσερεις μεγαλύτερες alliances που είναι οι : 2M, Ocean Three, G6 και CKYHE.

Το βασικό πάντως δίλλημα που διαφαίνεται είναι αν και πότε πρέπει να αγοράσουν, να πουλήσουν ή να μην κάνουν τίποτα από αυτά τα δύο. Η κατάσταση σε παγκόσμια κλίμακα κρίνεται ρευστή με τις διεθνές οικονομικές εξελίξεις να δημιουργούν περεταίρω προβληματισμούς μετά τα όσα διαμορφώθηκαν με τις οικονομίες της Κίνας και της Ινδίας αλλά και τους κλυδωνισμούς της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter