Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μπαράζ πειρατικών επιθέσεων το Σαββατοκύριακο στα Malacca Straits

piracymalaisia

Ούτε ένα ούτε δυο ούτε τρία αλλά έξι συνολικά πλοία χτύπησαν το Σαββατοκύριακο που πέρασε οι πειρατές στα στενά της Malacca και της Singapore Straits, ενώ επιβιβάσθηκαν επιτυχώς σε πέντε αυτά.

Σύμφωνα με το ReCAAP τα πλοία στα οποία επιτέθηκαν οι πειρατές είναι τα δεξαμενόπλοια Advantage Summer, Navig8 Stealth και Elbtank Denmark, τα containerships Maersk Lebu και Atout και το bulk carrier Peace Bright.

Στις επιθέσεις έλαβαν μέρος τέσσερις ή πέντε πειρατές οπλισμένοι με μαχαίρια και επιβιβαστήκανε με επιτυχία σε όλα τα πλοία εκτός από το Advantage Summer.

Σε όλες τις περιπτώσεις οι πειρατές τράπηκαν σε φυγή μόλις χτύπησε ο συναγερμός και μόνο στην περίπτωση του Elbtank Denmark κατάφερναν να πάρουν προσωπικά αντικείμενα από το πλήρωμα. Χωρίς πάντως να υπάρξει κανένας τραυματισμός.

Τα Malacca Straits είναι από τους πιο πολυσύχναστους θαλάσσιους διαδρόμους και τα περιστατικά πειρατικών επιθέσεων είναι συχνά και γι αυτό συνιστάται στα πληρώματα των πλοίων να επαγρυπνούν και να λαμβάνουν επιπλέον μέτρα προφύλαξης.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter