Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Παραγγελίες για ρεκόρ στα boxships

Container 00Μία εικόνα χίλιες λέξεις. Πόσο μάλλον για ένα εξαιρετικά επεξηγηματικό γράφημα της Clarkson Research Services που εμφανίζει την «εικόνα» στις παραγγελίες των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με μεγάλες μεταφορικές ικανότητες σε TEU's.

Ωστόσο η εν λόγω εικόνα αποκαλύπτει την «είσοδο» των Φιλιππίνων στις εν Ασία πραγματοποιούμενες ναυπηγήσεις διεκδικώντας μάλιστα «θέση» μεταξύ των «παραδοσιακών» σε ναυπηγήσεις χωρών όπως της Κίνας, Ιαπωνίας και Κορέας.

Ένα ακόμη στοιχείο που έρχεται να προσθέσει η ανάλυση της Clarkson, στην οποία ενυπάρχει και το γνωστό γράφημα, είναι η γνωστοποίηση παραγγελίας της OOCL για την ναυπήγηση έξι συνολικά πλοίων με μεταφορική ικανότητα 21.000 TEU's.

Στο σύνολό τους πάντως οι εταιρίες διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων βρίσκονται σε υλοποίηση προγραμμάτων επέκτασης των στόλων τους με επενδύσεις στις σούπερ μεγάλες κατηγορίες από άποψη μεταφορικής ικανότητας με τις Κινεζικών συμφερόντων να αποσύρουν ταυτόχρονα μέσης και μεγάλης ηλικίας μονάδες που θα αντικατασταθούν από τα εκτεταμένα ναυπηγικά τους προγράμματα.

mega box ship contracts expanding fast clarksons

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter