Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σήμερα η Γιορτή της Ημέρας του Ελληνικού Εμπορικού Ναυτικού

simaia

Γιορτάζεται σήμερα Παρασκευή 22 Μαΐου, με επίσημη βραδινή εκδήλωση στο ξενοδοχείο «Intercontinental», η Ημέρα του Ελληνικού Εμπορικού Ναυτικού. Η φετινή γιορτή συμπίπτει με μία κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα μας.

Η Ημέρα Ελληνικού Εμπορικού Ναυτικού αποτελεί πρωτοβουλία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, που το 2006 αποφάσισαν με τη συνεργασία της πολιτείας να τιμώνται οι Έλληνες πρωτεργάτες της μεγαλύτερης ναυτιλίας του κόσμου.

Επηρεασμένη απ’ αυτή την πρωτοβουλία, η Ευρωπαϊκή Ένωση θέσπισε την 20ή Μαΐου ως την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Θάλασσας.

Καλεσμένοι στην εκδήλωση για τον εορτασμό της Ημέρας Ελληνικού Εμπορικού Ναυτικού, όπως κάθε φορά, θα είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, υπουργοί, εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης και άλλοι επίσημοι.

Ο στόχος της Ημέρας Ελληνικού Εμπορικού Ναυτικού, σύμφωνα με το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος, είναι τρισδιάστατος:

-Να τιμήσει την ελληνική εμπορική ναυτιλία και συγκεκριμένα τους ναυτικούς της, τους επιχειρηματίες της θάλασσας και τους εργαζομένους στις ναυτιλιακές εταιρείες και σε εκείνες που συναλλάσσονται με αυτές.
-Να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για τη μεγαλύτερη βιομηχανία της χώρας μας και για τον παγκόσμιο ρόλο που αυτή διαδραματίζει.
-Να ενημερώσει την ελληνική νεολαία ότι η σταδιοδρομία στις θέσεις αξιωματικών του εμπορικού ναυτικού αποτελεί μια αξιόλογη επαγγελματική επιλογή.
Το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος καλεί για μία ακόμη χρονιά τις ναυτιλιακές εταιρείες να στηρίξουν ένθερμα την εκδήλωση, καθώς -πέραν του ότι έχει καθιερωθεί ως θεσμός για τη ναυτιλία- συνεισφέρει στην προβολή και αναγνώριση του ρόλου της. Επίσης σημειώνεται ότι το οικονομικό πλεόνασμα της εκδήλωσης από εγγραφές και χορηγίες διατίθεται για την ενίσχυση της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter