Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Απελευθερώθηκε το πλήρωμα του Maersk Tigris

Maersk Tigris

Απελευθερώθηκαν σήμερα τα μέλη του πληρώματος του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Maersk Tigris, το οποίο κατασχέθηκε την περασμένη εβδομάδα από τις ιρανικές αρχές, ανακοίνωσε μια αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν. Το πλοίο, που έχει ναυλωθεί από δανέζικη εταιρεία θαλάσσιων μεταφορών Maersk Line και φέρει σημαία των Νησιών Μάρσαλ, κατασχέθηκε στις 28 Απριλίου, σε εφαρμογή μιας δικαστικής απόφασης που δικαίωνε μια ιρανική εταιρεία.

Σύμφωνα με τη δημόσια ιρανική τηλεόραση, τα μέλη του πληρώματος προέρχονται από τη Βουλγαρία, τη Μιανμάρ, τη Ρουμανία και τη Βρετανία. Ο πλοίαρχος είναι βουλγαρικής καταγωγής. Από την πλευρά της, η Maersk Line ανακοίνωσε ότι σήμερα απέστειλε μια υποσχετική επιστολή σχετικά με το ανεπίδοτο φορτίο του Ντουμπάι που οδήγησε στην κατάσχεση του πλοίου από τις ιρανικές αρχές.

«Είχαμε έναν εποικοδομητικό διάλογο με τις ιρανικές δικαστικές αρχές και τον Οργανισμό Λιμένων και Ναυτιλίας του Ιράν», ανέφερε η εταιρεία, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τι είδους «δέσμευση» ανέλαβε με την επιστολή της.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter