Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μέτρα λαμβάνει το Πεντάγωνο μετά την κατάσχεση εμπορικού πλοίου από το Ιράν

maersk conatiner 2

Πολεμικά των ΗΠΑ θα «παρακολουθούν» στο εξής τα αμερικανικά εμπορικά πλοία που διασχίζουν τον Περσικό Κόλπο, ανακοίνωσε η Ουάσινγκτον.


Το μέτρο, έστω και προσωρινό, λαμβάνεται μετά την κατάσχεση του εμπορικού πλοίου Maersk Tigris με σημαία Νήσων Μάρσαλ από την Τεχεράνη.
Πάντως, ο αμερικανός αξιωματούχος διευκρίνισε ότι τα πολεμικά των ΗΠΑ δεν θα συνοδεύουν τα εμπορικά πλοία, απλά θα τα παρακολουθούν διακριτικά.
Την Τετάρτη, το Maersk Tigris (με 24μελές πλήρωμα) ακινητοποιήθηκε από το ιρανικό λιμενικό στα Στενά του Ορμούζ, λόγω παράνομης εισόδου στα χωρικά ύδατα του Ιράν.
Ο καπετάνιος φέρεται να αγνόησε την προειδοποίηση των ιρανικών σκαφών. Ωστόσο, όταν οι ιρανοί έριξαν προειδοποιητικές βολές, το πλοίο αναγκάστηκε να ακολουθήσει τις οδηγίες τους. Το Tigris είχε προορισμό το Τζεμπέλ Αλί των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Τελικά, οδηγήθηκε σε λιμάνι του Ιράν.
Η δανέζικη εταιρεία πιέζει την Τεχεράνη για την απελευθέρωση του πλοίου, ωστόσο, το Ιράν διαμηνύει ότι το πλήρωμα μαζί με το πλοίο θα αφεθούν ελεύθεροι, μόλις διευθετηθεί εκκρεμότητα οικονομικής φύσεως.
Πηγή: in.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter