Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σε ρότα κερδοφορίας ο Όμιλος Cosco

cosco logo1

Κέρδη 799 εκατ. δολαρίων, προ φόρων κατέγραψε το 2014, ο Όμιλος Cosco.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με μικρά αποσπάσματα των χρηματοοικονομικών πληροφοριών του Ομίλου που δόθηκαν στη δημοσιότητα, προκύπτει κερδοφορία αλλά και σημαντική βελτίωση του ισολογισμού του Ομίλου για το 2014.

Σε ένα άρθρο με κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, η Cosco τον πρόεδρο της Ομάδας Ma Zehua αποκάλυψε τις ομίλου κατέγραψε κέρδη προ φόρων της τάξης των Yuan 5bn ($ 799.4m) μετά από τρεις διαδοχικές ετήσιες απώλειες.

Σύμφωνα με τον Ma Zehua υπήρξε αύξηση 2% στα κέρδη και μείωση κατά 0,2% των λειτουργικών εξόδων για το έτος. Η καλύτερη επίδοση του Ομίλου Cosco είχε ως αποτέλεσμα τις ταμειακές εισροές και, στα τέλη Δεκεμβρίου, το debt-to-asset ratio ήταν στο 55,4%, καταγράφοντας μείωση 4,4 ποσοστιαίες μονάδες συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή επίπεδο.

Τα μεγέθη του Ομίλου αντικατοπτρίζονται σε αυτά της China Cosco -εισηγμένης θυγατρικής που ελέγχει κυρίως τις επιχειρήσεις μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και ξηρού χύδην φορτίου.

Σημειώνεται ότι η China Cosco κατέγραψε καθαρές ζημίες 654.3 εκατ. Γιουάν, την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2014 Ο Ma Zehua υπογράμμισε ότι ο Όμιλος Cosco έχει μειώσει τα μέση ηλικία του στόλου του στα 10.4 έτη, στα προηγούμενα δύο χρόνια μέσα από διαλύσεις πλοίων και νεότευκτων για τη βελτίωση της λειτουργικής αποδοτικότητας και τη μείωση του κόστους.

Η ανανέωση του στόλου, συνέβαλε επίσης στα θετικά αποτελέσματα που κατέγραψε ο Όμιλος.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter