Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Χαιρετισμός Μ. Βαρβιτσιώτη στην τελετή απονομής των Lloyd's List Greek Shipping Awards 2014

varvitsiotis-mil-0

Στην τελετή απονομής των «Lloyd's List Greek Shipping Awards 2014» παρέστη την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό. Στο χαιρετισμό του ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι για μια ακόμη χρονιά σε αυτή την εκδήλωση, που εφέτος συμπληρώνει δέκα χρόνια ζωής» και στη συνέχεια επικεντρώθηκε στα θετικά μεγέθη της ελληνικής ναυτιλίας:

«Το 2104 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για την Ελληνική Ναυτιλία που σημείωσε αύξηση σε όλα τα μεγέθη. Είχαμε αύξηση τόσο σε αριθμό πλοίων και σε κόρους ολικής χωρητικότητας. Έχουμε αύξηση στα πλοία, τα οποία διαχειρίζονται οι ναυτιλιακές εταιρείες από την Ελλάδα. Είχαμε αύξηση στα πλοία με ελληνική σημαία. Έχουμε φοβερή αύξηση στο ναυτιλιακό συνάλλαγμα και ελπίζουμε ότι το 2015 θα είναι ακόμη καλύτερο».

Εν συνεχεία ο Υπουργός Ναυτιλίας αναφέρθηκε στους στρατηγικούς στόχους του Υπουργείου: «Προσπαθούμε να διευκολύνουμε ολοένα και περισσότερο, ώστε περισσότερες ναυτιλιακές εταιρίες να έχουν την έδρα τους στην Ελλάδα, αξιοποιώντας το σταθερό και ιδιαίτερα φιλικό νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο εγγυάται η Ελλάδα. Επιπλέον, προσπαθούμε να ενισχύσουμε τη δυνατότητα των νέων ανθρώπων να εισέλθουν στη ναυτιλιακή κοινότητα, να γίνουν ναυτικοί».

Καταλήγοντας ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή ήταν ανάμεσα στους βραβευθέντες: «Είμαστε πολύ περήφανοι για το Λιμενικό και την προσφορά του στην υπηρεσία της Ελληνικής Ναυτιλίας και τη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων. Θερμά συγχαρητήρια στους άνδρες και στις γυναίκες του Λιμενικού και σε όλους τους βραβευθέντες».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter