Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ναυτεργατικά σωματεία: Δυναμικό παρόν στην Πανελλαδική Απεργία στις 27 Νοέμβρη

pemen proedros

Κάλεσμα συμμετοχής στην Πανελλαδική Απεργία στις 27 Νοέμβρη 2014 απευθύνουν με κοινή ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ και ΠΕΕΜΑΓΕΝ.

Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρουν τα ακόλουθα:

"Σε συνεδρίαση της η Ε.Ε της ΠΝΟ επαναεπιβεβαίωσε την ομόφωνη απόφαση των αντιπροσώπων του Προσυνέδριου του Τακτικού Συμβουλίου (7 Νοέμβρη), μετά από πρόταση των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ, των δυνάμεων της ΝΣΚ, του ΠΑΜΕ, για συμμετοχή στην Πανελλαδική Απεργία στις 27 Νοέμβρη 2014.

Καταδικάστηκαν οι μέθοδοι βίας και τρομοκρατίας κεφαλαίου – κυβέρνησης για το πογκρόμ δικαστικών διώξεων που έχει εξαπολυθεί σε βάρος των ναυτεργατών, των εργαζομένων και η πρωτοφανής κατάσταση να οδηγούν σε δίκη με χαλκευμένα στοιχεία στις 26/02/2015, τα 48 μέλη του πληρώματος του Ε/Γ-Ο/Γ «SUPERFERRY II», επειδή συμμετείχαν στην Πανελλαδική Απεργία στις 20/02/2013 μετά από απόφαση της ΓΣΕΕ, της ΠΝΟ.

Αυτές οι ποινικές διώξεις εντάσσονται στην γενικευμένη επίθεση που έχουν δρομολογήσει για την εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων, για κατάργηση των ΣΣΕ και την επιβολή των ατομικών συμβάσεων, την κατάργηση του ΝΑΤ και την διάλυση της κοινωνικοασφαλιστικής προστασίας, την διάλυση της ναυτικής εκπαίδευσης, την φοροεπιδρομή του λαϊκού εισοδήματος.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκε ο Γραμματέας της ΠΕΕΔΝΕ (Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης) Μεσέρδης Η. αναδεικνύοντας τα οξυμμένα προβλήματα στην ναυτική εκπαίδευση, ενώ καταδικάστηκε το Π.Δ 141/2014 που συνδέεται με τις ανατροπές σε εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα.

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ, στην συνεδρίαση επέδωσαν κείμενο της Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη, που συνυπογράφουν συνδικαλιστικά στελέχη και δικηγόροι από Αθήνα – Πειραιά.

Με αγωνιστική αισιοδοξία, όλοι εμείς οι χιλιάδες που διαδηλώσαμε στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη στο Σύνταγμα, να μην αφήσουμε ώρα χαμένη, για την οργάνωση – συσπείρωση δυνάμεων σε κάθε χώρο δουλειάς, παντού, για την μαζική συμμετοχή στον απεργιακό αγώνα.

Να μην δουλέψει κανείς.

Συμμετέχουμε στις απεργιακές συγκεντρώσεις των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, στον Πειραιά στις 11π.μ στην Πλατεία Καραϊσκάκη.
Αγωνιζόμαστε για τα οξυμμένα προβλήματα της ανεργίας, της κοινωνικής ασφάλισης, των ΣΣΕ που επιδιώκουν να καταργήσουν με την εφαρμογή και του Π.Δ 141/2014 για την επέκταση της «μαύρης» ανασφάλιστης εργασίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, την λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.
«Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter