Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Βαρβιτσιώτης: Αναγκαία η «πολιτική ομόνοια» για τη ναυτιλία

elliniki naftilia-00

Προάσπιση του ευνοϊκού καθεστώτος για τη ναυτιλία φορολογικού και κανονιστικού με ομόνοια των πολιτικών δυνάμεων του τόπου συνέστησε από του βήματος διοργάνωσης του Capital & Vision ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ. Βαρβιτσιώτης σημειώνοντας μεταξύ άλλων τη σημασία του καθεστώτος αυτού τόσο για την προσέλκυση ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων στον Πειραιά αλλά και για την στήριξη της οικονομίας.

Ο υπουργός τόνισε ότι η χώρα θα πρέπει να αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες που παρέχονται δια της ναυτιλίας η οποία όπως υπενθύμισε συνεισφέρει δυναμικά στη διαμόρφωση του ΑΕΠ για να σημειώσει ότι το όφελος είναι ουσιαστικά διπλό δεδομένου ότι η κρατική συμμετοχή στις ναυτιλιακές δράσεις είναι σχεδόν μηδενική. Πέραν του φορολογικού και της ιδιαίτερης σημασίας του ο υπουργός αναφέρθηκε και σε παραμέτρους της λιμενικής πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων σημειώνοντας το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσουν τα λιμάνια ως κόμβοι του παγκόσμιου εμπορίου και τη σημασία τους για την εθνική οικονομία.

Βασικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της χώρας χαρακτήρισε τη ναυτιλία ο αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιώργος Βερνίκος σε παρέμβασή του τονίζοντας τη συνεισφορά της στο ΑΕΠ και υπενθυμίζοντας ότι η συνεισφορά αυτή στην συντριπτική της πλειοψηφία οφείλεται στην ποντοπόρο ναυτιλία.

Στην περί τη ναυτιλία τέλος συζήτηση έγιναν σημαντικές αναφορές σε πρωτοβουλίες για την προώθηση ελληνικής κατασκευής υλικοτεχνικού εξοπλισμού για πλοία αλλά και περί των δράσεων που μπορεί να αναπτυχθούν γύρω από τα λιμάνια με τουριστικό ενδιαφέρον.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter