Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στη Μάλτα ο Βαρβιτσιώτης

varvitsiotis-759

Στη Μάλτα βρίσκεται βρίσκεται ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας για ναυτιλιακά ζητήματα με τους ομολόγους του της Μάλτας Τζοε Μίτζι και της Κύπρου Μάριο Δημητριάδη.

Πρόκειται για την τρίτη συνάντηση των τριών υπουργών στο πλαίσιο εδραίωσης μιας κοινής θέσης για τις θαλάσσιες υποθέσεις τόσο σε διεθνές όσο και σε περιφερειακό επίπεδο. Αντίστοιχες συναντήσεις έχουν γίνει σε Ελλάδα πέρυσι και στη Κύπρο στις αρχές του χρόνου.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός της Μάλτας σημείωσε πως οι τρεις χώρες έχουν σημαντικά συμφέροντα στο τομέα της Ναυτιλίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η Μάλτα θεωρεί ότι είναι υψίστης σημασίας για τις τρεις χώρες να συνεχίσουν την ενίσχυση της συνεργασίας τους, προκειμένου να εξασφαλίζεται ότι τα συμφέροντά τους εκπροσωπούνται δεόντως.

Κατά την τελευταία συνάντηση των τριών υπουργών στην Κύπρο τον Ιανουάριο ο κ.Βαρβιτσιώτης είχε τονίσει σε δηλώσεις του πως «οι θέσεις εργασίας γύρω από την ευρωπαϊκή ναυτιλία ή διαφορετικά τη "Γαλάζια Οικονομία" αριθμούν 5,5 εκατομμύρια. Η ναυτιλία, λοιπόν, μπορεί να απαντήσει στο κύριο ζητούμενο σήμερα, που είναι η αύξηση της απασχόλησης στους ευρωπαίους πολίτες.

Κι αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουμε και οι τρεις χώρες από κοινού. Να διαφυλάξουμε δηλαδή την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής ναυτιλίας κρατώντας τη μακριά από την υπερφορολόγηση και τις αντι-αναπτυξιακές πολιτικές».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας κατά τη διάρκεια της συζήτησης διαπιστώθηκε σύμπτωση απόψεων τόσο στα θέματα της ναυτιλιακής πολιτικής, όσο και ειδικότερα σε επιμέρους ζητήματα που η Ελληνική Προεδρία καλείται να επιλύσει, όπως αυτό της αυξανόμενης πίεσης των παράνομων μεταναστευτικών ροών στα θαλάσσια σύνορα.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης είχε βρεθεί στη Μάλτα και τον Φεβρουάριο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια κατά την επίσκεψή του στο νησί της Μεσογείου.

 

Πηγή: www.tovima.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter