Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Με κομμένη την ανάσα στη 2Μ

maersk mc kinney moller-9

Ορατό είναι το ενδεχόμενο, οι φόβοι υψηλόβαθμων στελεχών της Maersk και της MSC να γίνουν πραγματικότητα, αναφορικά με το διαδικαστικό των αμερικανικών αρχών που εξετάζουν την περίπτωση της 2Μ.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα επόμενα 24ωρα θα αποφασιστεί εάν οι αρμόδιες αμερικανικές αρχές θα προχωρήσουν σε ενδελεχή εξέταση της νέας συμμαχίας ή θα προχωρήσουν την εν λόγω διαδικασία μέσα στα χρονικά περιθώρια που αρχικώς είχαν υπολογιστεί και τα οποία εκτός απροόπτου θα επέτρεπαν στη συμμαχία να ενεργοποιήσει τα σχέδια της στις αρχές προς τα μέσα της επόμενης χρονιάς.

Στο μεταξύ η Maersk σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζει το ενδεχόμενο να επενδύσει τρία δις δολάρια με ορίζοντα το 2019 με στόχο να αυξήσει κατά 500.000 teu τη χωρητικότητα της, ενώ παράλληλα εξετάζει κι όλα τα δυνατά σενάρια οξοποίησης του στόλου της σε συνάρτηση με την υφιστάμενη συμμαχία, προκειμένου να μειώσει τις δαπάνες, γεγονός που εκτιμάται ότι θα της αποφέρει κέρδος κοντά στα 400 εκατ. αμερικανικά δολάρια.

Maersk και MSC διαγωνίζονται ως προς το μέγεθος των στόλων τους, με την MSC να εμφανίζεται έτοιμη να ηγηθεί μετά και τα νέα στοιχεία για τις υπερναυπηγήσεις που ως γνωστόν ανακοινώθηκαν πρόσφατα για πλοία εξαιρετικά μεγάλης χωρητικότητας σε teu, που θα ενταχθούν στο στόλο της.

Ωστόσο τα νέα στοιχεία που έρχονται από την Maersk καθιστούν την εν λόγω κούρσα αμφίρροπη ως προς το ποιος τελικά - με ορίζοντα το 2019 - θα διατηρήσει τα πρωτεία σε teu.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter