Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ο «ΠΡΩΤΕΑΣ» διασώζει 221 παράνομους μετανάστες

proteas

Σε επιτυχή επιχείρηση διάσωσης 221 παράνομων μεταναστών ενεπλάκη το δεξαμενόπλοιο «ΠΡΩΤΕΑΣ», που βρίσκεται υπό την τεχνική διαχείριση της Tsakos Columbia Shipmanagement, το οποίο κατευθυνόταν έμφορτο από την Αίγυπτο στην Ιταλία, όταν ο πλοίαρχος Παναγιώτης Μέλλος, έλαβε οδηγίες από το MRCC Rome να αποκλίνει κατά 60 μίλια του λιμένα της Λιβύης Marsa Susa προκειμένου να διασώσει μετανάστες που επέβαιναν σε πλοίο που βρίσκονταν σε κίνδυνο.

Το 116.000 DWT πλοίο έφτασε στην καθορισμένη θέση περίπου στις 15:40 μ.μ. (τοπική ώρα) στις 27 Αυγούστου παραλαμβάνοντας με ασφάλεια 221 μετανάστες μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά.

Ο πλοίαρχος του «Πρωτέα» και το 23μελές πλήρωμα παρείχαν την απαραίτητη φροντίδα στους διασωθέντες και σήμερα το πλοίο αναμένεται να δέσει στο λιμάνι της Augusta στην Ιταλία.

Ο Όμιλος Τσάκου σε ανακοίνωσή του επισημαίνει: « Τα πιο θερμά μας συγχαρητήρια στον καπετάν Παναγιώτη Μέλλο, στους αξιωματικούς και το πλήρωμα για την αφοσίωσή τους και τον επαγγελματισμό τους στην παροχή βοήθειας σε συνανθρώπους μας που βρίσκονταν σε κίνδυνο.» Το πλοίο βρίσκεται υπό τη διαχείριση της Tsakos Columbia Shipmanagement ("TCM") S.A. με έδρα την Αθήνα.

Σε επιστολή του προς τον Παναγιώτη Τσάκο ο Αντιπεριφερειάρχης, Σταμάτης Κάρμαντζης, σημειώνει: Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

«Η επιτυχής επιχείρηση διάσωσης παράνομων μεταναστών που κινδύνευαν, από το δεξαμενόπλοιο «Πρωτέας», κατά τη πλεύση του προς την Ιταλία, αποτελεί την αφορμή να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στην εταιρεία σας , καθώς και ειδικώτερα στον πλοίαρχο κ. Παναγιώτη Μέλλο.

Η ανθρωπιστική αυτή ενέργεια καταδεικνύει το υψηλό αίσθημα ευθύνης και την κοινωνική αλληλεγγύη των στελεχών της εταιρείας σας και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

Εύχομαι ευνοϊκές συνθήκες πάντα στα ταξίδια των πλοίων σας, δύναμη και υγεία στα πληρώματά τους.»

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter