Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Χτίζουν δεξαμενόπλοια οι Έλληνες εφοπλιστές!

tankers

Τέσσερες στις δέκα παραγγελέις για δεξαμενόπλοια που τοποθετήθηκαν σε ναυπηγεία, από τις αρχές του έτους, ανήκουν σε ελληνικά εφοπλιστικά συμφέροντα.

Παραγγελίες για 124 δεξαμενόπλοια τοποθετήθηκαν από τις αρχές του 2014 και το 39% (49 πλοία) εξ αυτών και το 42% του tonnage, ανήκουν σε έλληνες, αναφέρει σε ένα report ο βρετανικός ναυλομεσιτικός οίκος EA Gibson Shipbrokers. Από τις υπόλοιπες ξεχωρίζουν 11 παραγγελίες (2,7 εκατ. dwt, 14% του tonnage) που αφορούν τοποθετήσεις από αμερικανούς επενδυτές καθώς και οκτώ παραγγελίες  για ισάριθμα VLCC από Νορβηγούς.

Στο μεταξύ στις παραγγελίες δεξαμενοπλοίων μεταφοράς αργού πετρελαίου στράφηκε το τελευταίο διάστημα το ενδιαφέρον των εφοπλιστών, σύμφωνα με τον ναυλομεσιτικό οίκο EA Gibson.

Τον Ιούλιο υπεγράφησαν συμβόλαια για επτά VLCC και οκτώ Suezmax  ενώ παραγγελίες για άλλα δυο πλοία Suezmaxes τοποθετήθηκαν στις αρχές Αυγούστου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των υπό κατασκευή δεξαμενοπλοίων suezmax στα 26, αριθμός που αντιπροσωπεύει ένα ποσοστό 56% του βιβλίου παραγγελιών, υπολογίζει ο Gibson. Σημειώνεται ότι μεταξύ των ετών 2011-2013 τοποθετήθηκαν παραγγελίες για μόλις 19 suezmaxes.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter