Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Προσάραξε πλοίο στις Οινούσσες

MARINE STARS

Καμία περιβαλλοντική επίπτωση δεν είχε η προσάραξη του φορτηγού πλοίου «Marine Star» στη θαλάσσια περιοχή νοτιανατολικά των Οινουσσών, ενώ παράλληλα απαγορεύτηκε ο απόπλους του για λόγους ασφαλείας.

H προσάραξη του M/V ''MARINE STAR'' σημαίας Νήσων Μπαχάμες, σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της ν. Οινουσσών, με επιβαίνοντες είκοσι (20) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος, καλά στην υγεία τους.

Μετά την προσάραξη ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χίου από τον Πλοίαρχο του ανωτέρω πλοίου, το οποίο είχε καταπλεύσει σε αγκυροβόλιο Οινουσσών με σκοπό την παραλαβή εφοδίων, ότι κατά τη διάρκεια χειρισμών απόπλου προσάραξε σε ύφαλο της εν λόγω περιοχής, με αποτέλεσμα την πρόκληση βλάβης στο στεγανό σύγκρουσης (fore peak) και την εισροή υδάτων, απολύτως ελεγχόμενη με ιδία μέσα του πλοίου.

Άμεσα στην περιοχή κατέπλευσαν προς παροχή τυχόν συνδρομής πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Α/Κ ''ΓΑΛΗΝΗ'' Ν.Χ. 768 με επιβαίνοντες στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ρ/Κ ''ΜΙΧΑΛΗΣ Σ.'' Ν.Χ. 259.
Ανωτέρω πλοίο είναι έμφορτο με σιτηρά και φέρει 709 tn fuel oil, 10 tn diesel oil, 8 tn λιπαντικό και 36 tn marine gas oil. Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός ούτε προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ έχει τεθεί σε ετοιμότητα ο εξοπλισμός απορρύπανσης της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''MARINE STAR'' μέχρι την προσκόμιση των προβλεπόμενων βεβαιωτικών – εγγράφων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter