Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 23 ναυαγοί, στην Ινδονησία

ΝαυάγιοΆλλοι οκτώ ξένοι υπήκοοι και πέντε ινδονήσιοι διασώθηκαν σήμερα το πρωί, δύο ημέρες μετά το ναυάγιο του τουριστικού πλοίου στο οποίο επέβαιναν στο αρχιπέλαγος της ανατολικής Ινδονησίας, ανέφεραν τοπικοί αξιωματούχοι και μέλη των υπηρεσιών έρευνας και διάσωσης.

«Διαπιστώθηκε ότι κάποιοι ήταν σε μια σωστική λέμβο και άλλοι επέπλεαν με τα σωσίβια τους, περίπου 60 μίλια (100 χιλιόμετρα) μακριά από το Σάπε ανατολικά του νησιού της Σουμπάβα», ανέφεραν αξιωματούχοι των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών. Οι επιζώντες του ναυαγίου βρίσκονται τώρα στο Σάπε της Ινδονησίας ανέφεραν οι αξιωματούχοι χωρίς όμως να παράσχουν πληροφορίες για τις εθνικότητες των διασωθέντων.
Το πλοίο μετέφερε συνολικά 25 άτομα, εκ των οποίων 20 ξένοι, με τους δυο από αυτούς να εξακολουθούν να αγνοούνται. Οι πρώτοι 10 επιζώντες από το ναυάγιο ήταν τουρίστες από τη Νέα Ζηλανδία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ισπανία, την Ολλανδία, τη Γερμανία και τη Γαλλία. Το πλοίο είχε αποπλεύσει από το Λομποκ έναν νησιωτικό χώρο κοντά στο περίφημο τουριστικό θέρετρο Μπαλί για να μεταβεί στο νησί Κόμοντο όπου διαβιεί ο πρίφημος «δράκος του Κόμοντο» η μεγαλύτερη σαύρα στον κόσμο.
Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter