Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Συναγερμός»: Επενδύουν στα boxships οι Έλληνες

Container-00

Καμία έκπληξη. Για το συναγερμό που έχει σημάνει παγκοσμίως από την είδηση ότι Έλληνες εφοπλιστές που είχαν «χρεωθεί εξειδίκευση» στους τομείς των δεξαμενόπλοιων και των μεταφοράς ξηρού φορτίου εσχάτως επενδύουν σε πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Αποτελεί «κοινό τόπο» ότι ο απανταχού ελληνικός εφοπλισμός βρίσκεται μόνιμα κάτω από το «μικροσκόπιο του ανταγωνισμού» καθώς μεγάλες έως και ρηξικέλευθες αλλαγές που έγιναν στην πάροδο των ετών οφείλονται-αποδίδονται σε αυτούς. Μεγάλος ωφελημένος της «στρατηγικής επιλογής» των Ελλήνων για «ποιότητα» σε όλο το φάσμα της ναυτιλιακής δραστηριότητας ο ναυπηγικός κλάδος που σε καθημερινή βάση «σταυροκοπιέται» για να μην χαθεί η «όρεξη» των Ελλήνων να ναυπηγούν πλοία όλων των τύπων στα οποία σχεδόν «πεισματικά» ενσωματώνουν όλα τα «καλούδια» της σύγχρονης τεχνολογίας, είτε της ναυπηγικής είτε των εξοπλισμών, είτε ακόμη και των χρωματικών επιστρώσεων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών του ναυπηγικού τομέα οι μόνοι «μη πελαγοδρομημένοι πελάτες» ήταν και παραμένουν... οι Έλληνες χαρακτηριστικό των οποίων είναι ότι «ξέρουν τι θέλουν και πότε πρέπει» με αποτέλεσμα να ηγούνται μακράν του ανταγωνισμού.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter