Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ρεκόρ διελεύσεων από το Σουέζ

souez-09787

Επίπεδα ρεκόρ σε χωρητικότητα φορτίου, κατέγραψε η Διώρυγα του Σουέζ στις 26 Ιουλίου, ημέρα συμπλήρωσης των 58 ετών από την εθνικοποίησή της. Μέσα σε μία μέρα, πενήντα πλοία πέρασαν τη Διώρυγα, διακινώντας 3.8 εκατ. τόνους.

Η τεχνητή οδός, η οποία χρησιμεύει ως ένα ζωτικό κανάλι για το παγκόσμιο εμπόριο, είδε τα ετήσια έσοδα της να αυξάνονται κατά το οικονομικό έτος 2013/14, που αποτέλεσε το υψηλότερο από το άνοιγμα της το 1869, σύμφωνα με την αιγυπτιακή εφημερίδα Al-Ahram.

Να σημειώσουμε ότι η Διώρυγα διαδραμάτιζε και διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις γραμμές Ασίας – Ευρώπης, ενώ πρέπει υπενθυμιστεί ότι είχε καταγραφεί ιδιαίτερη ανησυχία σε παγκόσμια κλίμακα για τη τύχη της Διώρυγας με τα αναταραχές που είχαν σημειωθεί στις αιγυπτιακές πόλεις.

Η απρόσκοπτη διέλευση των γραμμών Ασίας - Ευρώπης από τη Διώρυγα δίνουν ώθηση στα ευρωπαϊκά λιμάνια με μέτωπο στη Μεσόγειο, τα οποία βρίσκονται σε φάση ανταγωνισμού με εκείνα της Βόρειας Ευρώπης λόγω του κόστους και του χρόνου παράδοσης που το διεθνές εμπόριο πιέζει να είναι όσο το δυνατόν και τα δύο μικρότερα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter