Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

VDR: Στόχος να μην χαθούν 480.000 θέσεις εργασίας

ploio-0085

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι η ετήσια πολυσέλιδη έκθεση του Verband Deutscher Reeder (VDR) που δημοσιοποιήθηκε σήμερα η οποία εστιάζει σε πτυχές της κρίσης της ναυτιλιακής αγοράς αλλά και στην επέκταση των κανονισμών για την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος.

Μεταξύ άλλων τονίζεται ότι η Γερμανική ναυτιλία θα πρέπει να καταβάλει σοβαρή προσπάθεια επιβίωσης ανάμεσα σε χώρες με μεγάλη ναυτιλιακή δύναμη αλλά και για να μην απολεσθούν περισσότερες από 480.000 θέσεις εργασίας του ναυτιλιακού cluster που για τα Γερμανικά πρότυπα χαρακτηρίζεται... «μικρομεσαίο».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατίθενται οι ναυτιλιακές εταιρίες καταβάλουν σε κρατήσεις μισθών και κοινωνικές παροχές που ξεπερνούν το ένα δις ευρω. Ιδιαίτερης σημασίας προσλαμβάνει και η επισήμανση του Ralf Nagel, Geschäftsführendes Präsidiumsmitglied ,περί των κινδύνων για τη ναυτιλία από μονομερείς (μόνο για τη ναυτιλία) υιοθετήσεις μέτρων για το περιβάλλον τονίζοντας ότι απαιτείται εξισορρόπηση ώστε να συνεχίσει η γερμανική και ευρωπαϊκή ποιοτική ναυτιλία σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Όλη η έκθεση εδώ: http://bit.ly/vdrjahresbericht2013

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter