Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

"Κρατά" την τιμή του scrap η μείωση των διαλύσεων

scrap-009

Πτώση 25% παρουσίασε το πρώτο εξάμηνο του έτους το τονάζ που στάλθηκε για διάλυση, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησαν οι Clarksons Research Services.

Οι όγκοι που οδηγήθηκαν στα διαλυτήρια, το πρώτο μισό του 2014, υποχώρησαν κατά 23%, στα 18.7 εκατ. dwt συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι, με μόνη εξαίρεση την Ινδία που ανέφερε μια «σεμνή» αύξηση της τάξης των 6.5 εκατ. dwt στο ποσοστό του τονάζ που αγοράστηκε για σκραπ.

Σύμφωνα πάντα με τους Clarksons οι όγκοι στο Μπαγκλαντές κατρακύλησαν κατά 45% το εξάμηνο, συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι, ενώ οι όγκοι στο Πακιστάν υποχώρησαν κατά 32%.

Οι διαλυτές στη Κίνα ανέφεραν επίσης υποχώρηση των διαλύσεων κατά 27% το πρώτο εξάμηνο, αγοράζοντας 4,2 εκατ. dwt σε scrap τονάζ.

Τα στοιχεία εξαμήνου έρχονται σε αντίθεση με το φόντο χαμηλής δραστηριότητας στην Ινδία όπου οι τιμές έχουν σταθεροποιηθεί παρά την εποχιακή καθοδική πίεση.

Ο περιορισμένος αριθμός υποψηφίων προς διάλυση έχει συμβάλει στη διατήρηση των τιμών, ιδιαίτερα για εξειδικευμένους τύπους πλοίων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter