Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

World Shipping Council: Επιδοκιμάστηκε η απόφαση των Βρυξελλών για τα consortia

World Shipping Council logo

Σχεδόν ένα εικοσιτετράωρο από της ανακοινώσεως των Βρυξελλών για επέκταση ισχύος του νομικού πλαισίου που αφορά στα liner shipping consortia, το World Shipping Council καλωσόρισε την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σε σχετική ανακοίνωση το WSC προέτρεψε την Ε.Ε. να συνεχίσει να αναγνωρίζει τόσο το "the benefits of vessel-sharing consortia" όσο και το «consortia block exemption to the efficient operation of those operational arrangements».

Όπως ανέφερε χθες το «TheSeaNation» στον απόηχο της απόφασης της Κίνας για την Ρ3 η ΕΕ ανακοίνωσε την επέκταση ως το 2020 των μέτρων για τα consortia ενώ ήδη σε επίπεδο Ρ3 έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την εξεύρεση ενός μοντέλου που δεν θα έχει «μαχητά» στοιχεία από τις αρχές σε παγκόσμια κλίμακα όσον αφορά παραμέτρους του ανταγωνισμού.

Ωστόσο συνάγεται και από το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του World Shipping Council ότι οι διεργασίες μεταξύ συνεργαζόμενων ναυτιλιακών εταιριών διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων αναφορικά με την χρήση των στόλων τους για τη μείωση του κόστους μεταφοράς αλλά και την εξοικονόμηση δαπανών χρήσης είναι κάτι που έχει καθιερωθεί.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter