Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Θ. Βενιάμης vs Πολιτικών για τη φορολογία στη ναυτιλία: Άφες αυτοίς. Ου γαρ οίδασι τι ποιούσι...

photo1Άγνοια τόσο ως προς τις διεθνείς συνθήκες λειτουργίας της ναυτιλίας, όσο και ως προς τις πραγματικές φορολογικές απαλλαγές της Ελληνικής ναυτιλίας, διαπιστώνει ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Θεόδωρος Βενιάμης σε όσους πολιτικούς σπεύδουν να ασκήσουν κριτική για το ευνοϊκό καθεστώς που επικρατεί, σε φορολογικό επίπεδο στη ποντοπόρο ναυτιλία.

Απαντώντας σε ερώτηση του TheSeaNation, ο κ. Βενιάμης στην διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης τύπου που δίδει η διοίκηση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών στο περιθώριο της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης των Ποσειδωνίων, υπογράμμισε με νόημα πως «όσοι από τους Έλληνες πολιτικούς ασκούν κριτική για το φορολογικό καθεστώς της ποντοπόρου ναυτιλίας έχουν πλήρη άγνοια για τις παραμέτρους της λειτουργίας της σε διεθνές επίπεδο.

Εκεί που αυτοί βλέπουν ευνοϊκή φορολογία, εμείς ως κλάδος βλέπουμε αυξημένη ανταγωνιστικότητα έναντι των ξένων ανταγωνιστών μας, τονίζοντας ότι η ναυτιλία των Ελλήνων δεν έγινε πρώτη ναυτιλιακή δύναμη του κόσμου ελέω αυτών των φορολογικών κινήτρων, αλλά ήδη από το 1915 κάλυπτε το 15% του παγκόσμιου εμπορικού στόλου.

«Δεν γίναμε τώρα πρώτοι. Είμαστε διαχρονικά πρώτοι εδώ και κοντά εκατό χρόνια γιατί πάντα διεκδικούσαμε ένα ανταγωνιστικό εθνικό νηολόγιο, κάτι το οποίο δεν πρόκειται να σταματήσουμε να κάνουμε και στα επόμενα χρόνια».

Ο κ. Βενιάμης υπήρξε πέρα για πέρα ξεκάθαρος στο θέμα αυτό, τονίζοντας ότι ο ελληνικός εφοπλισμός αναζητά πάντα και σταθερά το περιβάλλον εκείνο που θα του διασφαλίζει ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε διεθνές επίπεδο, αφήνοντας να εννοηθεί πως όταν φτάσει ο κόμπος στο χτένι ο Έλληνας διαχειριστής θα αναζητήσει αλλού και έξω από το εθνικό νηολόγιο το ευνοϊκό αυτό περιβάλλον.

Αναλυτικά στα video που ακολουθούν, μπορείτε να παρακολουθήσετε τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης τύπου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και του Προέδρου της κ. Θεόδωρου Βενιάμη.

 

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter