Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Θ. Βενιάμης: Αναγκαία η προάσπιση της ανταγωνιστικότητας στη Ναυτιλία

veniamis-posidonia 2014

«Δε θέλουμε τίποτα, παρά μόνο να είμαστε ανταγωνιστικοί, μέσα από ένα πλαίσιο που θα επιτρέψει στη Ναυτιλία της χώρας αλλά και γενικότερα στην ευρωπαϊκή Ναυτιλία, να παραμείνει ανταγωνιστική», είπε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (Ε.Ε.Ε.) κ. Θεόδωρος Βενιάμης, απαντώντας σε ερώτηση του TheSeNation, σχετικά με την κριτική που δέχεται ο τομέας από πολιτικές δυνάμεις του τόπου, αλλά και της Ε.Ε. γενικότερα.

Ο κ. Βενιάμης άσκησε δριμεία κριτική απέναντι σε αυτές τις τοποθετήσεις, παραθέτοντας μια σειρά στοιχείων που καταδεικνύουν με τον ευκρινέστερο τρόπο ότι η ελληνική Ναυτιλία ουδόλως έχει ωφεληθεί, τουναντίον, έχει έρθει το τελευταίο διάστημα να συμβάλλει οικειοθελώς στην προσπάθεια ανόρθωσης της οικονομίας της χώρας.

Θέλουμε πάντα, είπε ο κ. Βενιάμης, να υπάρχει ένα πλαίσιο το οποίο να προσαρμόζεται, ώστε να διατηρείται η ανταγωνιστικότητα, για να αποκαλύψει ότι υπάρχει νεότερη μελέτη του ΙΟΒΕ, η οποία αποδεικνύει με συγκλονιστικά, όπως τα χαρακτήρισε στοιχεία, το τι θα μπορούσε να συνεισφέρει ο κλάδος της Ναυτιλίας, υπό την προϋπόθεση πάντα της διατήρησης του πλαισίου ανταγωνιστικότητας.

Θέσεις εργασίας κατά πρώτο λόγο όπως είπε, αλλά και μια ευρύτερη οικονομική ανάπτυξη, καθώς είναι γνωστή η αναλογία των θέσεων εργασίας προς εκείνες της ξηράς και τις επιχειρήσεις του τομέα, πράγμα το οποίο θα αντανακλούσε ευθέως και θα έδινε απάντηση στο επίμαχο ερώτημα που αναφέρεται στη κάλυψη ενός μέρους της ανεργίας.

Θέμα για το οποίο ο κ. Βενιάμης δέχτηκε τις σχετικές ερωτήσεις.

Στη γενικότερη τοποθέτηση του υπενθύμισε τη δυναμική του τομέα, έδωσε απτά παραδείγματα στις τάσεις, ενώ δήλωσε αισιόδοξος ότι στα ερχόμενα Ποσειδώνια η κατάσταση θα έχει βελτιωθεί, καθώς θεωρεί ότι κανείς πολιτικός στην πραγματικότητα δε θέλει να κάνει κακό στη χώρα και σε έναν τομέα που προσδίδει δύναμη και κύρος χωρίς όπως τόνισε να ζητάει τίποτα περισσότερο παρά τη διατήρηση των συνθηκών που διασφαλίζουν την ανταγωνιστικότητα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter