Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΕΒΕΠ: Συμμετοχή στα "Ποσειδώνια 2014" με πολλαπλές δράσεις

korkidis-7543

Η διεθνής, ναυτιλιακή έκθεση «Ποσειδώνια 2014», σημείο συνάντησης της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας, όπου πρωτοστατεί η Ελλάδα, ανοίγει τις πύλες της, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo και όπως εκτιμάται, θα είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση στη μακρά ιστορία της. Το μέγεθος της έκθεσης, οι 1.800 εκθέτες από 93 χώρες και οι περίπου 19.000 επισκέπτες συνιστούν νέα ρεκόρ, ενώ το πρόγραμμα συνεδρίων και σεμιναρίων είναι πιο εμπλουτισμένο σε σχέση με την έκθεση του 2012.

Στην εν λόγω έκθεση, χάριν στις συντονισμένες προσπάθειες του Προέδρου του Ε.Β.Ε.Π., κου Βασίλη Κορκίδη, ο οποίος υλοποίησε την εμπνευσμένη ιδέα του εφοπλιστή καπετάν Παναγιώτη Τσάκου και με στόχο την προώθηση στις αγορές της ποντοπόρου ναυτιλίας και της κρουαζιέρας εγχώριων νησιωτικών, παραδοσιακών προϊόντων, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς εξασφάλισε περίπτερο έκτασης 40 τ. μ. (αίθουσα 2, stand 2127), καλύπτοντας εξ ολοκλήρου τη δαπάνη κατασκευής και διαμόρφωσής του, όπου θα συμμετάσχουν νησιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των ελληνικών τροφίμων και ποτών. Κατ΄ επέκταση, το Επιμελητήριο δίνει τη δυνατότητα και στις επιχειρήσεις-μέλη του να προβάλουν με έντυπο υλικό και με περιορισμένο δείγμα τα προϊόντα τους, χωρίς καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση.

Δρώντας πάντα με γνώμονα την ενίσχυση του ελληνικού εμπορίου και της ναυτιλίας, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς προβάλλει την εξωστρέφειά του, ως κρίσιμο μοχλό ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας, με μια σειρά μεθοδευμένων ενεργειών του.

Συγκεκριμένα, με την ευκαιρία της συμμετοχή του στα φετινά «Ποσειδώνια 2014», πρωτοστάτησε στην πρωτοβουλία της ΝΑΥΣΟΛΠ, για την ανάπτυξη της ελληνικής Ναυπηγικής Βιομηχανίας, με πρώτη δράση τη δημιουργία του πρώτου επαγγελματικού προωθητικού εγχειριδίου, αλλά και του αντίστοιχου ιστοτόπου (www.maritimeblue.gr), για την προώθηση των καινοτόμων ελληνικών επιχειρήσεων, στους τομείς του ΄΄LNG, Scrubber & Water Balance Treatment retrofitting΄΄. Σε αυτή τη προσπάθεια εργάστηκαν για μήνες, εντατικά και αφιλοκερδώς οι περισσότεροι Ναυτιλιακοί φορείς του Πειραιά (Ε.Β.Ε.Π, Φορείς Λιμένων, Ενώσεις, Νηογνώμονες, Πανεπιστήμια), αλλά και επιχειρήσεις του κλάδου. Το εγχειρίδιο θα διανεμηθεί στοχευμένα, αρχής γενομένης από τα «Ποσειδώνια 2014».

Δήλωση Προέδρου Ε.Β.Ε.Π., κου Βασίλη Κορκίδη:

« Τα ΄΄Ποσειδώνια΄΄ είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για όλους τους εμπλεκόμενους με τη ναυτιλία φορείς -σε παγκόσμιο επίπεδο- να συναντηθούν και να ανταλλάξουν ενδιαφέρουσες απόψεις, εξετάζοντας επιχειρηματικές ευκαιρίες και προκλήσεις.

Με αφορμή τη διοργάνωση της έκθεσης, για μια ακόμη φορά ο Πειραιάς καθίσταται «Ναυτιλιακό Κέντρο» παγκόσμιας εμβέλειας, ιδιαίτερα φέτος που υπάρχει μεγαλύτερη συμμετοχή ναυπηγείων, κατασκευαστών ναυτιλιακού εξοπλισμού και παρόχων ναυτιλιακών υπηρεσιών, αφού εκτός από την έντονη συμμετοχή των Κινέζων και Κορεατών, αισθητή θα κάνουν την παρουσία τους και εκπρόσωποι επιχειρήσεων από τον αραβικό κόσμο. Στο πλαίσιο αυτό, με αφορμή τις δράσεις του Ε.Β.Ε.Π. και καθώς η Χώρα μας βρίσκεται στο πλατύσκαλο εξόδου της από την κρίση, πιστεύω στην ανάγκη συνεργειών για τη δημιουργία του πρώτου πρότυπου Ναυτιλιακού Πειραϊκού cluster.

Η πρωτοπόρος ελληνική ναυτιλία, ως παγκόσμιος παίκτης, αποτελεί αναμφισβήτητα καθοριστικό παράγοντα οικονομικής ανάκαμψης για τη Χώρα μας, γεγονός που επιβεβαιώνουν και πρόσφατες οικονομικές μελέτες, σύμφωνα με τις οποίες η συνεισφορά του ναυτιλιακού κλάδου μπορεί να υπερκεράσει μελλοντικά, ακόμα και την τρέχουσα, που εκτιμάται ότι ανέρχεται στο 7% του ελληνικού Α.Ε.Π. και το 3,5% της απασχόλησης. Ως εκ τούτου, η πολυπόθητη ανάπτυξη είναι βέβαιο ότι, θα επιστρέψει στη Χώρα μας και πάλι, από τη μεριά και το πλούτο της θάλασσας».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter