Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Βox Fleet: Στο 2,5% οι ανενεργές μονάδες.

Container-ShipΣτόλου αναλύσεων το ανάγνωσμα. Ο λόγος βέβαια για τον στόλο που απαρτίζεται από πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων όπου με βάση τα νεότερα στοιχεία που επικαλείται δημοσίευμα του Lloyd's List ο ανενεργός στόλος μειώθηκε έτη περεταίρω στο 2,5% .

Με δεδομένο ότι ο στόλος εκτιμάται ότι θα εμφανίσει αύξηση της τάξης του 5,5% το προαναφερθέν ποσοστό αποκτά ιδιαίτερης σημασίας καθώς απεικονίζει τη δυναμική αλλά και τις αιτίες που η ναυλαγορά στον συγκεκριμένο τομέα κινείται σε συγκεκριμένα επίπεδα.

Πάντως το τελευταίο διάστημα όσον αφορά στα στοιχεία του ανενεργού στόλου φαίνεται να έχουν επικαιροποιηθεί αρκετές φορές καθώς γίνεται προσπάθεια να διακριβωθεί και ο βαθμός επηρεασμού από την δρομολόγηση των νεότευκτων μεγάλων μονάδων αλλά και των συνεπειών από τη δημιουργία των μεγάλων alliances με μερίδα αναλυτών να υποστηρίζει ότι στο εγγύς μέλλον θα υπάρξει αύξηση των ανενεργών μονάδων υπό την προϋπόθεση ότι θα επέλθουν «καθετοποιήσεις» και «συνεργασίες» σε συγκεκριμένες γραμμές και σε επιμέρους διασπορές.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter