Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

eMAR: ' Παράθυρο' στο Single Maritime Windows

danaos-logo-1

Ένας από τους βασικότερους πυλώνες στήριξης της ευρωπαϊκής οικονομίας, υπήρξαν ανέκαθεν οι θαλάσσιες μεταφορές. Με έμφαση, λοιπόν, στη στήριξη του θαλάσσιου εμπορίου και των πλωτών εμπορευματικών μεταφορών, η Ε.Ε. μέσω της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τις Θαλάσσιες Μεταφορές, υποστηρίζει ενεργά -μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων- το ναυτιλιακό τομέα στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων η ενίσχυση της διαχείρισης πληροφοριών για τη θαλάσσια μεταφορά.

Ένα από τα κυριότερα Projects που υποστηρίζουν τη διάχυση της πληροφορίας στο ναυτιλιακό τομέα, είναι το eMAR Project.

Στο πλαίσιο της προβολής των θετικών επιπτώσεων & της τεχνολογικής 'επανάστασης' που φέρνει για τη ναυτιλία, τους διαχειριστές των λιμένων και των operators το eMAR Project, μια από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές επιχειρήσεις πανευρωπαϊκής εμβέλειας, η Danaos Shipping, το Πανεπιστήμιο Πειραιά και η εταιρεία Συμβούλων Decision Dynamics, Communication Manager του Project, διοργανώνουν στις 27 Μαΐου, στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, μια All Day Presentation αναφορικά με τα οφέλη του eMAR και στην ελληνική ναυτιλία.

Από τις 10.00 πμ έως και τις 13.00 μμ., τα στελέχη της Danaos θα παρουσιάσουν σε εκπροσώπους περίπου 300 ελληνικών ναυτιλιακών και operators, την τεχνολογική πλατφόρμα εφαρμογής του eMAR, που ήδη η Danaos Shipping 'τρέχει' –Danaos Users Meeting-, ενώ μετά το μεσημέρι (14.30 – 17.30 μμ), θα ακολουθήσει μια ευρύτερη παρουσίαση του eMAR και της σημασίας του σε στρατηγικό για τη ναυτιλία επίπεδο.

Προσκεκλημένος key note speaker είναι ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ενώ μεταξύ των τοποθετήσεων θα υπάρχουν παρεμβάσεις από το Λιμενικό Σώμα, την Διεθνή Ναυτιλιακή Ένωση και την Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων, αλλά και τους Ευρωπαίους εκπροσώπους του eMAR Consortium.

Την διοργάνωση του event έχει αναλάβει η Dynamic Brand Communications.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter