Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

To Dubai Maritime City Authority στην Έκθεση Ποσειδώνια 2014

Dubai Maritime City Authority

Με στόχο την ανάδειξη του Εμιράτου σε ναυτιλιακό κόμβο διεθνούς εμβέλειας, το Dubai Maritime City Authority, η ρυθμιστική αρχή της ναυτιλίας του Ντουμπάι θα δώσει το παρόν στην Έκθεση Ποσειδώνια 2014 που θα διεξαχθεί στην Αθήνα από τις 2 έως και τις 6 Ιουνίου.

Το Dubai Maritime City Authority ιδρύθηκε το 2007 και έκτοτε έχει αλλάξει ριζικά το ναυτιλιακό τοπίο της χώρας εφαρμόζοντας πρωτοβουλίες και ρυθμιστικές παρεμβάσεις με απώτερο στόχο την υλοποίηση του οράματός του, τη δημιουργία δηλαδή ενός ασφαλούς επενδυτικού περιβάλλοντος για κορυφαίες επιχειρήσεις του κλάδου από όλο τον κόσμο, υπογραμμίζοντας παράλληλα τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στον διεθνή ναυτιλιακό χάρτη.

Το Dubai Maritime City Authority, που ιδρύθηκε με σκοπό την εποπτεία, ανάπτυξη και προώθηση των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων, αποτελεί υπόδειγμα αριστείας και ποιότητας καθώς αναπτύσσει κανονισμούς και κανόνες που ανεβάζουν τον πήχη στην βιομηχανία της ναυτιλίας και προάγουν την υποδομή, τις λειτουργίες αλλά και τις υπηρεσίες logistics του Ντουμπάι, προσφέροντας ταυτόχρονα επενδυτικές ευκαιρίες που το καθιστούν ανταγωνιστικό σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο.

Στόχος του Dubai Maritime City Authority είναι να οικοδομήσει αποτελεσματικές και στρατηγικές σχέσεις συνεργασίας με σχετικούς κρατικούς οργανισμούς, ιδιωτικές επιχειρήσεις και άλλους φορείς, προκειμένου να κάνει πράξη το όραμα του και να δημιουργήσει ένα ασφαλές ναυτιλιακό περιβάλλον γεμάτο ζωή και να αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα οικονομικής βιωσιμότητας και ανάπτυξης στο Εμιράτο.

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Ποσειδώνια, το Dubai Maritime City Authority θα παρουσιάσει την καθοριστικής σημασίας ναυτιλιακή στρατηγική Dubai Maritime Sector Strategy, που αποτελεί το πρώτο σχέδιο αυτού του είδους στο Ντουμπάι και αποσκοπεί στη ρύθμιση, ανάπτυξη και προώθηση της ναυτιλίας με βάση τα υψηλότερα πρότυπα αριστείας, δημιουργικότητας, καινοτομίας, επένδυσης στον άνθρωπο και περιβαλλοντικής προστασίας. Η στρατηγική θα είναι ζωτικής σημασίας για τη δημιουργία ενός ασφαλούς ναυτιλιακού τομέα που σφύζει από δραστηριότητα και μπορεί να αποτελέσει κινητήριο δύναμη βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, στελέχη του Dubai Maritime City Authority θα αναλύσουν τους βασικούς πυλώνες της στρατηγικής Dubai Maritime Sector Strategy, η οποία αξιοποιεί τα δυνατά σημεία του Εμιράτου, όπως η στρατηγική του θέση, η ευημερούσα οικονομία, το υγιές επενδυτικό περιβάλλον και η ολοκληρωμένη ναυτιλιακή νομοθεσία. Θα τονίσουν, επίσης, και άλλους παράγοντες όπως την αύξηση των εισαγωγών και εξαγωγών καθώς και των χρηματοδοτικών και μεσιτικών εργασιών που στο σύνολό τους θα ενισχύσουν την αξία και την πληρότητα της ναυτιλιακής κοινότητας του Ντουμπάι.

Ο Amer Ali, Εκτελεστικός Διευθυντής του Dubai Maritime City Authority δήλωσε σχετικά: «Η Έκθεση Ποσειδώνια 2014 έχει ξεχωριστή σημασία καθώς ενθαρρύνει την επικοινωνία μεταξύ των κορυφαίων πρωταγωνιστών της ναυτιλίας σε όλο τον κόσμο ώστε να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και τις βέλτιστες πρακτικές για την αντιμετώπιση των προκλήσεων και να δημιουργήσουν λαμπρές προοπτικές για το μέλλον.

Προσμένουμε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό να αναδείξουμε τη στρατηγική Dubai Maritime Sector Strategy, η οποία έχει επιφέρει θετικές αλλαγές στη ναυτιλία μέσω σειράς πρωτοβουλιών που αφορούν στην έκδοση νέων νόμων και ρυθμίσεων με βάση τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας στη ναυτιλία, βέλτιστες περιβαλλοντικές πρακτικές, καθώς και τοπικούς αλλά και διεθνείς κανονισμούς που διέπουν τη ναυτιλία. Επιπλέον, στοχεύει στην ανάπτυξη ανταγωνιστικής υποδομής και την κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος logistics για τη δημιουργία ασφαλούς και βιώσιμου ναυτιλιακού περιβάλλοντος ικανού να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις μεταβολές που σημειώνονται στην αγορά, προσελκύοντας περιφερειακούς και διεθνείς επενδυτές που θα αξιοποιούν προς όφελός τους τη διαρκώς αυξανόμενη επιρροή του Ντουμπάι».

Ο Θεόδωρος Βώκος, Εκτελεστικός Διευθυντής της Εκθέσεις Ποσειδώνια Α.Ε., δήλωσε: «Το Ντουμπάι είναι σημαντικός κόμβος ναυτιλίας και εμπορίου, που συνδέει τις αγορές της Ασίας με την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε κορυφαίο περιφερειακό και διεθνή λιμένα, υποστηριζόμενο από υψηλού επιπέδου τεχνικές υπηρεσίες, υπηρεσίες logistics καθώς και προηγμένες υποδομές. Αναμφίβολα, το Dubai Maritime City Authority αποτελεί θεμέλιο πάνω στο οποίο αναπτύσσεται και ευημερεί ο ναυτιλιακός τομέας του Ντουμπάι και είμαστε βέβαιοι πως η συμμετοχή του θα αποτελέσει σημαντική προσθήκη στην έκθεση Ποσειδώνια 2014, η οποία θα προσελκύσει ηγέτες της διεθνούς ναυτιλιακής σκηνής, για πέντε συνεχόμενες ημέρες διεξοδικών συζητήσεων και διαδραστικών δραστηριοτήτων υψηλού επιπέδου».

Η Έκθεση Ποσειδώνια πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και αποτελεί μία από τις πιο έγκυρες ναυτιλιακές εκδηλώσεις στον κόσμο. Προσφέρει μια ιδανική πλατφόρμα αλληλεπίδρασης μεταξύ των κορυφαίων πρωταγωνιστών της βιομηχανίας, κυβερνητικών στελεχών, εμπειρογνωμόνων, πλοιοκτητών, διεθνών επενδυτών και αντιπροσώπων από σημαντικές ναυτιλιακές εταιρείες από όλο τον κόσμο. Η προηγούμενη έκθεση που είχε διεξαχθεί το 2012 είχε προσελκύσει πάνω από 1.870 εκθέτες και 18.500 αγοραστές από 92 χώρες.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter