Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Λιγοστεύουν οι ελπίδες για ανεύρεση επιζώντων από το ναυάγιο

ναυάγιοΟι διασώστες εντείνουν τις προσπάθειές τους να σώσουν τους επιζήσαντες του ναυαγίου του επιβατηγού πλοίου κοντά στη νότια ακτή της Νότιας Κορέας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές περίπου 300 άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται τη στιγμή που το έργο των διασωστών είναι εξαιρετικά δύσκολο καθώς τα ρεύματα εμποδίζουν την απρόσκοπτη πρόσβαση των δυτών στο ναυάγιο.

Έξι πτώματα έχουν ανασυρθεί από το ναυάγιο και η ελπίδα για την ανεύρεση επιζώντων λιγοστεύει , 24 ώρες αφότου το πλοίο πήρε κλίση και βυθίστηκε ενώ ήταν καθ οδόν προς το νησί Τζετζού της Νότιας Κορέας μεταφέροντας εκατοντάδες νεαρούς μαθητές ενός σχολείου της Σεούλ.

Από τα 475 άτομα που βρίσκονταν επί του σκάφους όπως είναι ο πιο πρόσφατος επίσημος αριθμός επιβαινόντων που έδωσαν οι αρχές, μεταξύ των οποίων 325 μαθητές, διασώθηκαν 179 άνθρωποι όπως ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης η ακτοφυλακή. Ο αριθμός των διασωθέντων είναι περίπου ο ίδιος που είχε δώσει η ακτοφυλακή και το περασμένο βράδυ.

Οι διασώστες επιχειρούσαν όλη τη νύχτα με το φως των ισχυρών προβολείς , αλλά τα ρεύματα και η μειωμένη υποβρύχια ορατότητα εμπόδισαν τους δύτες να μπουν στο εσωτερικό του βυθισμένου πλοίο και να ελέγξουν τις δεκάδες καμπίνες. «Δεν κατάφεραν να εισέλθουν στις καμπίνες» είπε ένας εκπρόσωπος της ακτοφυλακής .

Το πλοίο έστειλε σήμα κινδύνου στις 09:00 τοπική ώρα της Τετάρτης ( 03:00ώρα Ελλάδας της Τέταρτης). Τα αίτια του δυστυχήματος δεν είναι γνωστά , αλλά οι αναφορές αυτοπτών μαρτύρων λένε το πλοίο προσέκρουσε πιθανώς σε ύφαλο.

Οι επιβάτες που διασώθηκαν είπαν ότι το πλήρωμα είχε διατάξει να μην μετακινηθούν από τις θέσεις τους παρά την πρόσκρουση. «Περιμέναμε 30 έως 40 λεπτά», είπε μια μαθήτρια γυμνασίου. Ο καπετάνιος, ο οποίος είναι ένας από τους επιζώντες , έδωσε κατάθεσε στο νοτιοκορεάτικο Λιμενικό Σώμα.

Οι μαθητές από ένα σχολείο νότια της Σεούλ , πήγαιναν σχολική εκδρομή στο νησί Τζετζού ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της Νότιας Κορέας το οποίο οι ντόπιοι αρέσκονται να αποκαλούν και Χαβάη της Νότιας Κορέας.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter