Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σε χαμηλά εξαετίας το ναυτιλιακό χαρτοφυλάκιο τις HSH Nordbank AG

HSH Nordbank AG

Το χειρότερο αποτέλεσμα από το 2008, κατέγραψε η HSH Nordbank AG, ο μεγαλύτερος χρηματοδότης των πλοίων, καθώς η κρίση της ναυτιλίας και οι επιπρόσθετες πληρωμές φόρων, οδήγησαν την τράπεζα στην ενίσχυση των όρων της.

Ο δανειστής, που διασώθηκε από τους ιδιοκτήτες του, Αμβούργο και Σλέσβιχ-Χολστάιν το 2009, είδε την απώλεια του να διευρύνεται σε 814 εκατ. ευρώ από 124 εκατ. ευρώ το 2012. Το 2008, όπου και κατέρρευσε η Lehman Brothers Holding Inc., η HSH Nordbank εμφάνισε ζημιές 3 δις ευρώ.

Η HSH Nordbank, όπως και άλλοι ναυτιλιακοί χρηματοδότες, συμπεριλαμβανομένης της Commerzbank AG (CBK ) και της Norddeutsche Landesbank Girozentrale, «υποφέρουν» από την αύξηση των κινδύνων λόγω αθέτησης πίστωσης.

Η βιομηχανία container, η οποία αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο μερίδιο των δανείων των πλοίων μεταξύ των Γερμανών δανειστών, πάσχει από πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα, δεδομένου ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση πυροδότησε ύφεση στο εμπόριο και τη χειρότερη πτώση στις τιμές charter των πλοίων τις τελευταίες δεκαετίες.

Η HSH Nordbank περιόρισε το ναυτιλιακό χαρτοφυλάκιο της σε 21 δις ευρώ από 23 δις ευρώ το τέταρτο τρίμηνο, αυξάνοντας παράλληλα τις διατάξεις του κινδύνου σε αυτό το τμήμα σε 3,3 δισ. ευρώ από 2,7 δις ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε η τράπεζα, αναμένει πλέον να τραβήξει 1.6 δις ευρώ από την εγγύηση 2019-2025, συγκριτικά με τα 1.3 δις ευρώ που προβλέπονταν το περασμένο διάστημα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter