Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Εφαρμογή των ΣΣΕ στους ναυτεργάτες της Διώρυγας της Κορίνθου ζητά η ΠΕΜΕΝ

pemen

Άμεση παρέμβαση των υπουργείων, Ναυτιλίας, Εργασίας και Οικονομικών, για την τήρηση και εφαρμογή των ΣΣΕ στους ναυτεργάτες της Διώρυγας της Κορίνθου και του πλοίου «ΑΙΓΑΙΟ» του ΕΛΚΕΘΕ ζητά με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ).

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Συνεχίζεται η αντιναυτεργατική στάση της δημόσιας εταιρείας στη Διώρυγα της Κορίνθου (ΑΕΔΙΚ) σε βάρος των ναυτεργατών.

Προκλητικά παραβιάζεται και δεν εφαρμόζεται η ΣΣΕ των Ρ/Κ-Ν/Γ, εντάσσοντας τους ναυτεργάτες στο ν.4024/2011 «περί ενιαίου μισθολογίου του δημοσίου» με αποτέλεσμα την κατάφορη μείωση των μισθολογικών τους αποδοχών.

Σ' αυτή την αντιναυτεργατική μεθόδευση, προχώρησε και το Λιμεναρχείο των Ισθμίων που έκανε εγγραφή στα ναυτικά φυλλάδια, αντικαθιστώντας τη ναυτολόγηση με βάση την ΣΣΕ, αναγράφοντας το ν.4024/2011.

Παραμένει επίσης το πρόβλημα με τους ναυτεργάτες που είναι ναυτολογημένοι στο πλοίο «ΑΙΓΑΙΟ» του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), οι μισθολογικές τους αποδοχές καταβάλλονται με βάση την ΣΣΕ της Ακτοπλοΐας από το 2008, χωρίς να έχει αναπροσαρμοστεί μέχρι σήμερα, ενώ τους γίνονται πρόσθετες κρατήσεις 20% με βάση το ν.3833/2010.
Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων υπουργείων, Ναυτιλίας, Εργασίας και Οικονομικών, για την τήρηση και εφαρμογή των ΣΣΕ στους ναυτεργάτες της Διώρυγας της Κορίνθου και του πλοίου «ΑΙΓΑΙΟ» του ΕΛΚΕΘΕ».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter