Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συμφωνία ΕΕΝΜΑ - Εθνικής Ασφαλιστικής για την ασφάλιση των ναυτικών

ethniki1

Η συνεργασία της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων με την Εθνική Ασφαλιστική, ολοκληρώθηκε και υπογράφηκε συμφωνία στα γραφεία της Ένωσης στον Πειραιά, ενός ειδικού ασφαλιστικού προϊόντος, προσαρμοσμένου πλήρως στις ανάγκες των ναυτιλιακών εταιρειών για τους ναυτικούς τους, με παγκόσμια κάλυψη.

Το ειδικά επεξεργασμένο ασφαλιστήριο καλύπτει τους ναυτικούς των μελών της Ένωσης, ουσιαστικά με ατομικά συμβόλαια, σε ετήσια βάση, με το κόστος για τον πλοιοκτήτη να είναι λιγότερο από την πληρωμή μιας και μόνο απαλλαγής για ένα μεμονωμένο συμβάν.

Ποιο αναλυτικά, το πρόγραμμα προσαρμόστηκε έτσι ώστε με κόστος ενδεικτικά για κάθε ναυτικό ηλικίας 40 ετών, το ποσό των 350,00 ευρώ, το οποίο επιβαρύνει τον πλοιοκτήτη, ο ναυτικός να αποκτά ατομικό ασφαλιστικό συμβόλαιο το οποίο όσο είναι ναυτολογημένος σε πλοίο καλύπτει μέχρι 10.000,00 ευρώ ανά περίπτωση, δηλαδή την απαλλαγή του πλοιοκτήτη (δεδομένου ότι πέραν αυτού του ποσού είναι ασφαλισμένος έτσι και αλλιώς από το P+I Club), ενώ μετά την αποναυτολόγησή του να είναι καλυμμένος κατευθείαν για ολόκληρο το ποσό μέχρι 300.000,00 ευρώ.

Έτσι έχει την δυνατότητα να διατηρήσει το συμβόλαιο για όλο το υπόλοιπο έως ένα έτος μετά την αποναυτολόγησή του από το πλοίο, έχει επίσης την δυνατότητα να το ανανεώσει πέραν του έτους πληρώνοντας ο ίδιος το κόστος των ενδεικτικά 350,00 ευρώ ή εάν ναυτολογηθεί εκ νέου να το πληρώσει η νέα του εταιρεία.

Παράλληλα, και από την πρώτη στιγμή, έχει την δυνατότητα να εγγράψει με έκπτωση τα μέλη της οικογένειάς του με τις ίδιες παροχές, κάλυψη δηλαδή μέχρι 300.000,00 ευρώ, από την πρώτη στιγμή για την οικογένεια.

Εξυπακούεται ότι όσο ο ναυτικός είναι ναυτολογημένος επί του πλοίου συμβαλλόμενα μέρη είναι η πλοιοκτήτρια εταιρεία και η Εθνική Ασφαλιστική ενώ μετά την αποναυτολόγηση ο ναυτικός .

Τη συμφωνία επικύρωσε ο Όμιλος του Ιατρικού Αθηνών, γεγονός που καταδεικνύει την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών προς την ναυτική οικογένεια, ενώ η συμφωνία περιλαμβάνει και δωρεάν μεταφορά από οπουδήποτε στον κόσμο στην Ελλάδα σε νοσοκομείο του Ιατρικού Αθηνών με δικά του έξοδα εφόσον ζητηθεί .

Είναι πολύ σημαντικός παράγοντας, τόσο για την Ένωση όσο και για την Εθνική, οι οικογένειες των ναυτικών που μένουν πίσω να τυγχάνουν τέτοιας ευρείας ασφάλισης σε ποιοτικά νοσηλευτήρια.

Το συγκεκριμένο προϊόν καλύπτει τα Ελληνικά πληρώματα μόνο, και πληρώνει από το πρώτο ευρώ, ακόμα και αν ο ναυτικός είναι ναυτολογημένος (ασχέτως του ΝΑΤ), ενώ παράλληλα υπάρχει αντίστοιχο προϊόν για την κάλυψη της απαλλαγής για τα πλοία που έχουν ναυτολογημένους αλλοδαπούς ναυτικούς, με σειρά πλεονεκτημάτων όπως ειδική τιμολογιακή πολιτική, για τα μέλη της Ένωσης .

Στην υπογραφή της συμφωνίας εκτός των μελών και ναυτιλιακών παραγόντων, παρέστησαν από την Εθνική Ασφαλιστική, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής κ. Ηρακλής Δασκαλόπουλος, ο Διευθυντής Πωλήσεων κ. Κώστας Κουγιουμουτζής, η Διευθύντρια Κλάδου Ζωής κα Ελένη Αβρανά, ο κ. Γιώργος Φουφόπουλος του οποίου η Επιθεώρηση συνεργάστηκε και έχει αναλάβει όλο το πρόγραμμα, επίσης ο Διευθυντής Επιχειρησιακής Ανάπτυξης του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών κ. Νίκος Μόσχος, η Σύμβουλος Διοίκησης του Ιατρικού κ. Πόλυ Ζησοπούλου, καθώς και άλλα στελέχη της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Κατά την υπογραφή έγινε λεπτομερής παρουσίαση του προγράμματος και ανάλυση των πλεονεκτημάτων που αποκτά τόσο ο Ναυτικός όσο και ο πλοιοκτήτης, όπως επίσης και αναφορά στην πλήρη εναρμόνιση του προϊόντος με την MLC που αναφέρεται στη ποιοτική διαχείριση των πληρωμάτων των πλοίων .

Ολοκληρώνοντας η Εθνική Ασφαλιστική και συγκεκριμένα η Επιθεώρηση Φουφόπουλου, διαβεβαίωσε ότι θα παρέχει λεπτομερή ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα, από ειδικούς συνεργάτες, τόσο στα μέλη όσο και στη Ναυτιλιακή κοινότητα .

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter