Τρι04232024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ψάχνει η Ευρώπη το πλαίσιο για τις alliances

container 00

Ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο - και μετά τις αποφάσεις που ελήφθησαν στις ΗΠΑ - οι συζητήσεις για τους μεγάλους συνασπισμούς των εταιρειών διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων έχουν περάσει σε επίπεδο εξειδίκευσης, στην Ε.Ε. ακόμα ταλανίζονται για τη σχηματοποίηση πλαισίου κανονιστικών διατάξεων που θα αφορούν τους εν λόγω συνασπισμούς.

Πρόσφατα, το ενδεχόμενο να διατηρηθεί το block exemption απασχόλησε τις Βρυξέλλες, αλλά καλά πληροφορημένες πηγές θέλουν και το εν λόγω θέμα όπως και ζητήματα που αφορούν στην ευρωπαϊκή λιμενική πολιτική, να παραπέμπονται για το διάστημα μετά το πέρας των ευρωεκλογών και του ανασχηματισμού των ευρωπαϊκών οργάνων που θα επακολουθήσει.

Οι τάσεις που διαμορφώνονται αυτή τη στιγμή φαίνεται να είναι δύο, με μερίδα των πλοιοκτητών να ακολουθεί τη λογική της παράτασης των υφιστάμενων κανονισμών και η άλλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που γενικώς διαγράφει τάση φιλελευθεροποίησης των κανόνων που σχετίζονται με τον ανταγωνισμό. Ωστόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα και με δημοσίευμα των Lloyd's List πρότεινε την παράταση κανονισμού για το block exemption για μια πενταετία.

Ωστόσο καλά γνωρίζοντες του αντικειμένου αναλυτές σημειώνουν ότι το αμερικανικό δεδομένο θα συμπαρασύρει σε πολλές περιπτώσεις τις αποφάσεις που πρόκειται να ληφθούν, δεδομένου ότι οι συνασπισμοί που διαμορφώνονται είναι πολύ μεγαλύτεροι εκείνων του παρελθόντος, γεγονός που βάζει τα δεδομένα του ανταγωνισμού κάτω από νέο πρίσμα.

Όπως προαναφέρθηκε, οι συζητήσεις έχουν περάσει σε πεδία εξειδίκευσης, με τους ειδικούς να ασχολούνται με τα firewalls για τη διασπορά ειδήσεων σε ανταγωνιστές από περιφερειακά τμήματα επί τιμολογιακών και άλλων πολιτικών, πολύ δε περισσότερο παράδοσης και διασποράς των εμπορευμάτων.

Οι αναλυτές ασχολούνται με τα εν λόγω θέματα που φαίνονται πολύ πιο σοβαρά για τη καθημερινότητα του «παγκόσμιου πελάτη» σε σχέση με το όποιο κανονιστικό πλαίσιο που φαίνεται να μην αφορά τόσο τους πελάτες όπως τα υψηλόβαθμα στελέχη σχημάτων που έχουν διαμορφωθεί.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter