Τρι04162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Εμπορευματοκιβώτια: Στον ορίζοντα «ναυμαχία» των μεγάλων συνασπισμών

cosco-ship-640x400

«Ναυμαχία» γιγάντων προσεχώς προοιωνίζουν τα στοιχεία για ναυπηγήσεις πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με μεταφορικές ικανότητες των 14.000 TEU.

Ήδη η COSCO ετοιμάζεται για να παραγγείλει πέντε νεότευκτα της συγκεκριμένης κατηγορίας τα οποία και θα δρομολογηθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο του συνασπισμού με την China Shipping. Ουσιαστικά ή παραγγελία, σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών του τομέα, έρχεται ως «απάντηση» στο στόλο της Ρ3 σε πρώτη φάση ενώ το ενδιαφέρον είναι επίσης στραμμένο και στις κινήσεις της G6.
Τα τελευταία στοιχεία που εμφανίζουν αύξηση των ναύλων στις γραμμές Ασίας-Ευρώπης κατά τους αναλυτές, δικαιολογούν εν μέρει συγκρατημένη αισιοδοξία αλλά και βάση για την ανάπτυξη των στόλων στις μεγάλες κατηγορίες. Οι αναλύσεις που έχουν δει το φώς της δημοσιότητας δεν «κομίζουν γλαύκας» καθώς είχαν αναφέρει τις τάσεις που διαμορφώνονται τώρα αλλά και προμαντέψει την αντίστοιχη επί ξηράς «μάχη» των μεγάλων κατά παράδοση λιμένων για την απόσπαση όσο το δυνατόν μεγαλύτερων μεριδίων της νέας κίνησης που σηματοδοτούν ούτως ή άλλως οι μεγάλες κατηγορίες πλοίων και βέβαια οι τάσεις της διεθνούς αγοράς.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter