Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ναυτεργατικά Σωματεία: Απαξιώνεται το Νοσηλευτικό Ιδρύμα Εμπορικού Ναυτικού

pemen

ημόσια και δωρεάν, κοινωνικοασφαλιστική πρόνοια και προστασία ζητούν με κοινή ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», Μαγείρων, Πληρωμάτων Ρυμουλκών – Ναυαγοσωστικών και Συνταξιούχων ΝΑΤ, με αφορμή την αυριανή συζήτηση του Δ.Σ. του ΝΑΤ το θέμα «Ενημέρωση Δ.Σ. για το ακίνητο ΝΙΕΝ στα Μελίσσια Αττικής, ιδιοκτησίας ΝΑΤ και έγκριση δημοσίευσης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για την αξιοποίησή του».

Όπως υπογραμμίζουν στη σχετικά ανακοίνωση, «οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις με την πολιτική τους έχουν απαξιώσει και εγκαταλείψει την λειτουργία του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Εμπορικού Ναυτικού (ΝΙΕΝ) και συνεχίζουν έχοντας στο στόχαστρό τους τη λεηλασία του, αποτελεί φιλέτο στις ορέξεις επιχειρηματικών ομίλων και των πέριξ Δήμων, ενόψει και των επερχόμενων εκλογών.

Παραμένει επίκαιρη και επείγουσα η πρόταση των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ-ΝΑΤ για λειτουργία του Ναυτικού Νοσοκομείου στα Μελίσσια Αττικής, ως Πανεπιστημιακή κλινική με αποκλειστικά δημόσιο χαρακτήρα για την έρευνα, πρόληψη και θεραπεία των επαγγελματικών ασθενειών.

Οι εκπρόσωποι των ναυτεργατικών σωματείων στο Δ.Σ. του ΝΑΤ επιβάλλεται να απαιτήσουν την απόσυρση του και να μην συμμετέχουν στην συζήτησή του ανωτέρω θέματος».

Παράλληλα καλούν τους ναυτεργάτες, τα σωματεία και τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην αυριανή κινητοποίηση για την απλήρωτη εργασία στα πλοία της Ακτοπλοΐας καθώς και στο συλλαλητήριο για την ανεργία στις 10:30 το πρωί στην Ομόνοια.

«Προετοιμάζουμε, οργανώνουμε την 24ωρη Πανελλαδική - Πανεργατική απεργία στις 9 Απρίλη, να γίνει υπόθεση του κάθε εργαζόμενου, με τη μαζική συμμετοχή μας να καταδικάσουμε τα αντεργατικά μέτρα της Κυβέρνησης της Ε.Ε., να συνεχίσουμε στο δρόμο του ταξικού αγώνα με πολύμορφες αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του» καταλήγουν.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter