Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στις Μινωικές Γραμμές η πρακτόρευση των φορτηγών πλοίων της Grimaldi

maniadakis-1Επίσημη παρουσίαση της ναυτικής και εμπορικής πρακτόρευσης των φορτηγών πλοίων (Ro-Ro, Car & Truck Carriers), συνέβη πριν από λίγο επί του πλοίου των Μινωικών Γραμμών «Knossos Palace», στο λιμάνι του Πειραιά.

1Ειδικότερα ο εκπρόσωπος του Ομίλου Grimaldi, Π. Κυπριανού, αναφέρθηκε στους στόχους της κίνησης, παρουσίασε τη δυναμική των γραμμών Ro-Ro και Car Carriers ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι υπάρχει ζέον ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στο λιμάνι του Πειραιά, αναφορικά με τον τομέα των Ro-Ro και των Car Carriers.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους ο κ. Κυπριανού σημείωσε ότι ο Όμιλος αναμένει τις νομικές και άλλες εξελίξεις αναφορικά με τη λιμενική πολιτική και τη τύχη του ΟΛΠ, δεδομένου ότι διατηρεί ενδιαφέρον για το car terminal, στη σημασία του οποίου αναφέρθηκε επίσης αλλά και στη δυναμική που αυτό θα αποκτήσει εφόσον ξεκινήσει η σιδηροδρομική του κάλυψη.

Αντίστοιχα ο Διευθύνων Σύμβουλος των Μινωικών Γραμμών, Α. Μανιαδάκης έκανε λόγο για την επέκταση της δραστηριότητας και στους στόχους αυτής. Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος Grimaldi με έδρα τη Νάπολη της Ιταλίας δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά εδώ και 40 χρόνια.

Ήδη προσφέρει δύο τακτικές θαλάσσιες συνδέσεις με οχηματαγωγά πλοία, στο χώρο της Μεσογείου και της Αδριατικής, για τη διακίνηση Ι.Χ. αυτοκινήτων, λοιπών οχημάτων ή εμπορευματοκιβωτίων. Εξυπηρετεί το λιμάνι του Πειραιά με 100 έως 120 προσεγγίσεις ετησίως.

Με την κίνηση αυτή, ενισχύεται επίσης και το λιμάνι του Πειραιά, το οποίο θα αποτελέσει μέρος ενός θαλάσσιου δικτύου μεγαλύτερου των 130 λιμένων στη Μεσόγειο, στη Βόρεια Ευρώπη, στη Δυτική Αφρική, στη Βόρεια και στη Νότια Αμερική, το οποίο θα εξυπηρετείται από τα πλοία του Ομίλου Grimaldi.

 

kyprianou-2

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter