Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Παραλαβή και ύψωση Ελληνικής Σημαίας στο πλοίο "Neptune Galene" παρουσία Μ. Βαρβιτσιώτη

yna-neptune

Τελετή παραλαβής του πλοίου 'NeptuneGalene"και ύψωση Ελληνικής Σημαίας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ulsanτης Κορέας, παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Στην εκδήλωση παραλαβής παρέστησαν, επίσης, η ιδιοκτήτρια της εταιρείας του πλοίου κ. Μελίνα Τραυλού, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της βιομηχανίας μπισκότων «Παπαδοπούλου Α.Ε.» και ανάδοχος του πλοίου, κ.Ιωάννα Παπαδοπούλου, καθώς και κυβερνητικοί εκπρόσωποι της Νότιας Κορέας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Υπουργός Ναυτιλίας αναφέρθηκε στην υπερηφάνεια όλων των Ελλήνων κάθε φορά που κατασκευάζεται ένα πλοίο και υψώνει την Ελληνική σημαία. «Μας κάνει υπερήφανους αλλά και συνάμα μας γεμίζει ευθύνη ως πολιτική ηγεσία να διαμορφώσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για ένα φιλοναυτιλιακό περιβάλλον ώστε να έλθουν ακόμη περισσότερα πλοία στην Ελληνική σημαία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ.Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε την εθνική σημασία της κίνησης για την Ελλάδα, καθώς πραγματοποιείται σε μία χρονική συγκυρία, που η χώρα επιχειρεί να επιστρέψει στο δρόμο της ανάπτυξης με στόχο την οριστική της απαλλαγή από τα Μνημόνια.

«Η "Neptune Lines hipping & Managing Enterprises S.A", η ιδιοκτήτρια οικογένεια Τραυλού με την σημερινή τους κίνηση να υψώσουν την Ελληνική σημαία, φθάνουν συνολικά στα τέσσερα συνολικά πλοία που εντάσσουν στο ελληνικό νηολόγιο, αποδεικνύοντας εμπράκτως τον πατριωτισμό τους και τη συνεισφορά τους στην εθνική προσπάθεια»,επεσήμανε μεταξύ άλλων.

Στη συνέχεια ο Υπουργός Ναυτιλίας εξήρε την προσφορά και τον ρόλο της ιδιοκτήτριας κ.Τραυλού που βρίσκεται στο τιμόνι της "Neptune Lines Shipping & Managing Enterprises S.A", καθώς και της ανάδοχου του πλοίου, κ.Ιωάννας Παπαδοπούλου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι δύο γυναίκες δυναμικές που μοχθούν καθημερινά, βάζουν και την ψυχή τους στη δουλειά που κάνουν και αποδεικνύουν τον ρόλο της σύγχρονης γυναίκας στην επιχειρηματικότητα.

«Σήμερα όλο και περισσότερες γυναίκες που εργάζονται στον τομέα της Nαυτιλίας διακρίνονται καθοδηγώντας την Eλληνική Nαυτιλία στην πρωτοπορία. Και αυτό είναι σημαντικό μήνυμα για την Eλληνική Nαυτιλία που πρωταγωνιστεί, καθώς διαψεύδει όσους θεωρούν ότι η Ναυτιλία είναι κλάδος κυρίως για άντρες», τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Συγχρόνως, ο Υπουργός Ναυτιλίας εξέφρασε την προσωπική του πεποίθηση ότι στη Ναυτιλία δεν πρέπει να χωρούν κομματικά και πολιτικά παιχνίδια λέγοντας ότι «Είναι ο κατ' εξοχήν τόπος που πρέπει να κυριαρχεί η εθνικά υπεύθυνη πολιτική με συνέχεια και σταθερότητα, ώστε να διατηρηθεί ο δυναμισμός και η πρωτοκαθεδρία της Ελληνικής Ναυτιλίας». Επιπλέον προσκάλεσε και άλλους Έλληνες πλοιοκτήτες να εμπιστευθούν την Ελληνική σημαία αναφέροντας ότι: «Σε κάθε ευκαιρία και με κάθε τρόπο ζητάμε την προσέλκυση περισσότερων πλοίων στην Ελληνική σημαία. Το ζητάμε γιατί αυξάνεται το εθνικό κεφάλαιο, η συμβολή της Ελληνικής Ναυτιλίας στην εθνική οικονομία και η διεθνής μας διαπραγματευτική θέση».

Από την πλευρά της η κ.Τραυλού, τόνισε ότι νιώθει υπερήφανη που το πλοίο της εταιρείας της υψώνει την Ελληνική σημαία : «Για εμάς τους Έλληνες η θάλασσα είναι το σπίτι μας και το θαλάσσιο εμπόριο είναι στενά συνδεδεμένο με την ιστορία μας». Η ιδιοκτήτρια της "Neptune Lines Shipping & Managing Enterprises S.A", επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «Το"Neptune Galene" θα φέρει την ελληνική σημαία. Και όπως ο υπόλοιπος στόλος μας θα αντιπροσωπεύει με υπερηφάνεια την μόνη ελληνική εταιρεία που επιχειρεί έναν στόλο μεταφοράς οχημάτων».

Αξίζει να επισημανθεί ότι το σκάφος "Neptune Galene", ανήκει στην εταιρεία "Neptune Lines Shipping & Managing Enterprises S.A", ηγετικής δύναμης στον κλάδο θαλασσίων μεταφορών, η οποία εξυπηρετεί περισσότερα από 25 λιμάνια σε 18 χώρες της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας. Είναι ένα εξειδικευμένο πλοίο μεταφοράς οχημάτων, ενώ με μεταφορική ικανότητα επιφάνειας 31.000 τ.μ., μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 3.500 αυτοκίνητα.

Την Eλληνική σημαία θα υψώσει και το δεύτερο πλοίο που έχει παραγγελθεί από την NeptuneLinesστα ναυπηγεία HMD, το "Neptune Thalassa",το οποίο θα παραληφθεί στα τέλη Μαρτίου 2014. Μαζί με αυτό, ο αριθμός των σκαφών της NeptuneLinesπου εντάσσονται στο ελληνικό νηολόγιο φθάνει τα τέσσερα με προοπτική περαιτέρω αύξησης. Μάλιστα, στις αρχές του χρόνου στο ελληνικό νηολόγιο είχαν ενταχθεί το "Neptune Kefalonia" και το "Neptune Ithaki".

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter