Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αιτήσεις για φοίτηση στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Πλοιάρχων και Μηχανικών) Ελλάδας

nautikoi

Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας της Κύπρου ανακοινώνει πως η Ελληνική Κυβέρνηση θα παραχωρήσει μέχρι σαράντα (40) θέσεις για φοίτηση Κυπρίων (άρρενες και θήλυς) στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Πλοιάρχων και Μηχανικών) Ελλάδας.
Οι ενδιαφερόμενοι/ες πρέπει να είναι Κύπριοι και ο ένας τουλάχιστον από τους γονείς τους να είναι Κύπριος στην καταγωγή και να έχουν γεννηθεί από το 1996 και μετά.
Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει ύστερα από γραπτό διαγωνισμό στα πιο κάτω μαθήματα:
• Ελληνικά (έκθεση ιδεών) (Διάρκεια: 1 ώρα)
• Μαθηματικά (άλγεβρα, γεωμετρία, τριγωνομετρία) (Διάρκεια: 1 ώρα)
• Αγγλικά σε επίπεδο καλής γνώσης (Διάρκεια: 1 ώρα και 15 λεπτά)
Η ημερομηνία εξετάσεων έχει καθοριστεί η 04 Μαρτίου 2023, ημέρα Σάββατο και ώρα 9:00 π.μ. στο Λανίτειο Λύκειο Λεμεσού. Τα μαθήματα έχουν ίση βαρύτητα. Οι θέσεις θα παραχωρηθούν σε όσους/όσες θα συγκεντρώσουν τον υψηλότερο μέσο όρο βαθμολογίας.
Αιτήσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό υπάρχουν στους συνδέσμους πιο κάτω. Οι αιτήσεις πρέπει να υποβληθούν/αποσταλούν από την 28 Νοεμβρίου 2022 μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 14:00 στο κτίριο του Υφυπουργείο Ναυτιλίας που βρίσκεται στη Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού αρ. 1, Μέσα Γειτονιά, Τ.Κ. 56193. Οι αιτήσεις πρέπει να υποβάλλονται σε κλειστό φάκελο, στο εξωτερικό του οποίου θα αναγράφεται «Αίτηση για εξασφάλιση θέσης στις ΑΕΝ για το 2023»

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter