Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μια ξεχωριστή εμπειρία…

0safe image

Ξεχωριστή εμπειρία να ταξιδέψουν στη θάλασσα του Μαρµαρά και να καπετανέψουν ένα δεξαμενόπλοιο μέσα από τα στενά του Βοσπόρου είχαν νωρίτερα σήμερα ναυτιλιακοί συντάκτες που επισκεφτήκαν τα γραφεία της HELMEPA. Πιο συγκεκριμένα οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να ενημερωθούν για το Bridge Simulator που διαθέτει η HELMEPA και το οποίο προσφέρει εκπαίδευση σε αξιωματικούς γέφυρας.Πρόκειται για  τον προσομοιωτή γέφυρα δώρισε στη HELMEPA το εταιρικό μέλος DNV GL το 2015, για να ενισχύσει την αποστολή της, που είναι η εθελοντική επιμόρφωση των ναυτιλλόμενων για την Πρόληψη της Ρύπανσης και τη βελτίωση της Ασφάλειας στη Θάλασσα.
Όπως αναφέρθηκε πρόκειται για έναν ΝAUTIS Standard A Full Mission Προσομοιωτή της Ολλανδικής εταιρείας VSTEP, με υψηλής ποιότητας οριζόντια απεικόνιση γέφυρας πλοίου εύρους 240ο πιστοποιημένος από το dnv gl, κατά το Μodel Course 2.14 του ΙΜΟ. Ο προσομοιωτής προσφέρει σε αξιωματικούς γέφυρας όλων των βαθμών πολύτιμη εκπαίδευση και πρακτική εξάσκηση σε κάθε δυνατή κατάσταση πλου -σε ανοιχτή θάλασσα, στενά πυκνής κυκλοφορίας, λιμένες, off shore terminals και Ship to Ship Tranfers- σε εξαιρετικά ρεαλιστικές συνθήκες.
Όσον αφορά στα τεχνικά τους χαρακτηριστικά ο προσομοιωτής είναι εξοπλισμένος με GPS, AIS Echo-Sounder, Speed Log, VDR RADAR, GMDSS, VHF, Ship Control και Conning Display, ECDIS και τα απαιτούμενα συστήματα επικοινωνίας και ενδοεπικοινωνίας. Μπορεί να αναπαραστήσει 25 διαφορετικούς τύπους πλοίων έως 238.000 GRT και μέχρι μήκος 318μ., πλάτος 47μ. και βύθισμα 18μ.
Τα σεμινάρια άσκησης στον προσομοιωτή γέφυρα της ΗELMEPA προσφέρουν ρεαλιστική εμπειρία στην πλοήγηση ,και τους χειρισμούς του πλοίου, κάτω από φυσιολογικές αλλά και επικίνδυνες καταστάσεις. Διαφορετικής πλοκής σενάρια αναπαριστούν διάφορες δύσκολες έως εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες καιρού, κίνησης, φωτισμού, μηχανικών προβλημάτων και συνδυασμού όλων αυτών, συμβάλλοντας έτσι στην καλύτερη κατανόηση της επίδρασης των φυσικών δυνάμεων στην πλοήγηση και το χειρισμό του πλοίου.
Όλα τα σεμινάρια σχεδιάζονται σύμφωνα με τις εκπαιδευτικές ανάγκες της ναυτιλιακής βιομηχανίας, δεδομένων των στενών δεσμών της HELMEPA με Διαχειρίστριες Εταιρείες-Μέλη αλλά και της μακρόχρονης συνεργασίας της με Λιμενικές αρχές στην Ελλάδα και το εξωτερικό, πάντα με γνώμονα τη συνεχή αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στις Εταιρείες-Μέλη.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter