Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Εγκαινιάστηκε το ΚΕΣΕΝ Μακεδονίας

0KESEN

Παρουσία του υπουργού ΥΝΑΝΠ κ. Ι. Πλακιωτάκη, της γενικής γραμματέως Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χ. Καλογήρου, του αρχηγού Λ.Σ. αντιναυάρχου Σ. Ράπτη, του προέδρου της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών, κ. Θ. Βενιάμη, του διοικητικού και εκπαιδευτικού προσωπικού του ΚΕΣΕΝ, εκπροσώπων θεσμικών φορέων της ναυτιλίας, , σπουδαστών της ΑΕΝ αλλά και σύσσωμης της ναυτιλιακής κοινότητας πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νεοσύστατου ΚΕΣΕΝ Μακεδονίας.

Ειδικότερα όπως τονίστηκε από τον υπουργό η αφοσίωση για ποιοτική και διαρκώς αναβαθμιζόμενη δημόσια ναυτική εκπαίδευση με βάση τις σύγχρονες απαιτήσεις αποτελεί στρατηγικό στόχο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.Στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης αφού ευχαρίστησε την Συν–Ένωση, της Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, για την άμεση ανταπόκριση της στην πλήρη αποκατάσταση των κτιριακών υποδομών του ΚΕΣΕΝ Μακεδονίας, υπογράμμισε ότι το «υπουργείο θα επιδιώκει πάντα την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και της πιστοποίησης των ναυτικών ανταποκρινόμενο πάντα στα διεθνή πρότυπα εκπαίδευσης και πιστοποίησης των ναυτικών».

Τέλος, ο κ. Πλακιωτάκης υπογράμμισε την άμεση προτεραιότητα που δόθηκε αφενός για να εξασφαλιστεί το απαραίτητο διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό, και αφετέρου για να διασφαλιστεί ο κατάλληλος εξοπλισμός για τις ανάγκες εκτέλεσης του εκπαιδευτικού έργου.

Κατά την τελετή εγκαινίων απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς ο διοικητής του ΚΕΣΕΝ Μακεδονίας, αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Π. Τζουάνος, ο διευθυντής σπουδών της Σχολής ΚΕΣΕΝ Πλοιάρχων, καπτ. Ι. Χαραλαμπίδης, αλλά και ο διευθυντής σπουδών της Σχολής ΚΕΣΕΝ Μηχανικών, Δρ. Δ. Γουργούλης. Τα εγκαίνια του ΚΕΣΕΝ Μακεδονίας σηματοδοτούν και την έναρξη λειτουργίας του πολυαναμενόμενου Κέντρου Επιμόρφωσης στην Βόρεια Ελλάδα, 2,5 χρόνια μετά την ίδρυση του. Σημειώνεται πως οι εγκαταστάσεις του ΚΕΣΕΝ Μακεδονίας ανακαινίστηκαν με δωρεά της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter