Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Φ. Κουβέλης από ΑΕΝ Πρέβεζας: «Εκσυγχρονισμός του δημόσιου χαρακτήρα και ενίσχυση της ναυτικής εκπαίδευσης»

AENKOYVELIS

Επίσκεψη στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στην Πρέβεζα, πραγματοποίησε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης, συνοδευόμενος από τους ΓΓ του Υπουργείου, Χρήστο Λαμπρίδη και Διονύση Τεμπονέρα και από τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Σταμάτη Ράπτη, αντιναύαρχο Λ.Σ.

Ο Φώτης Κουβέλης συναντήθηκε με τη Διοίκηση, το εκπαιδευτικό προσωπικό, τους εργαζόμενους και τους σπουδαστές της Ακαδημίας.
Κατά τη διάρκεια των συναντήσεών του, τόνισε ότι βασικός στόχος της πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είναι ο εκσυγχρονισμός του δημόσιου χαρακτήρα και η ενίσχυση της Ναυτικής εκπαίδευσης. Ο Φώτης Κουβέλης αναφέρθηκε στις δράσεις στις οποίες έχει προβεί το Υπουργείο προς την κατεύθυνση αυτή και μεταξύ άλλων σημείωσε:
Ιδρύθηκαν και λειτουργούν η ΑΕΝ Καλύμνου, το Κέντρο Επιμόρφωσης Στελεχών Εμπορικού Ναυτικού/ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και η Σχολή Σωστικών και Πυροσβεστικών Μέσων/ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ.
Ιδρύθηκε Ειδικό Τμήμα Ηλεκτρολόγων Ηλεκτρονικών Εμπορικού Ναυτικού, στην ΑΕΝ Ασπροπύργου.
Ιδρύθηκε ειδικό σχολείο Μηχανικών στην ΑΕΝ Χίου (ν.4504/2017). Προσλαμβάνονται εγκαίρως (τουλάχιστον 2 μήνες νωρίτερα) οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί σε ΑΕΝ και ΚΕΣΕΝ.
Αποκαταστάθηκε η σίτιση των σπουδαστών στις ΑΕΝ (ν.4504/2017)
Ανακατασκευάστηκαν το δίκτυο υποδομής και το Αμφιθέατρο της ΑΕΝ Ασπροπύργου, ενώ εγκαταστάθηκε και σύστημα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Το σύστημα αυτό εγκαθίσταται και στις 11 ΑΕΝ.
Λειτουργεί ο προσομοιωτής γέφυρας στην ΑΕΝ Ασπροπύργου, καθώς και ο ειδικός μηχανολογικός εξοπλισμός, στο Μηχανουργείο της Σχολής.
Ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στην ΑΕΝ Ύδρας, και η ανακατασκευή των εγκαταστάσεων στην ΑΕΝ Ιονίων Νήσων και της ΑΕΝ Μακεδονίας.
Αναμορφώνονται τα προγράμματα σπουδών της Ναυτικής Εκπαίδευσης, στα νέα τεχνολογικά δεδομένα.
Αυξήθηκαν κατά 205 οι νεοεισερχόμενοι σπουδαστές στις ΑΕΝ για το Ακαδημαϊκό Έτος 2017–2018 και κατά 150 οι σπουδαστές το Ακαδημαϊκό έτος 2018-2019.
Δεσμεύτηκαν και εκταμιεύονται πόροι πάνω από 11 εκ. για τον εξοπλισμό και την αναβάθμιση των Α.Ε.Ν. από τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα.
Συνδέθηκαν οι ΑΕΝ με τοπικά ΤΕΙ και ΑΕΙ μέσω υπογραφής μνημονίων συνεργασίας, (όπως ΑΕΝ/Μακεδονίας με ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ΑΕΝ/Ασπροπύργου με Πανεπιστήμιο Αιγαίου και ΤΕΙ Πειραιώς, Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης με ΥΝΑΝΠ και Πανεπιστήμιο Πειραιώς με ΥΝΑΝΠ) και υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της ΑΕΝ Ύδρας με το SUNNY (State University of New York Maritime College).
Αναμορφώθηκαν οι κανονισμοί λειτουργίας των ΑΕΝ και στελεχώνονται με νέες προσλήψεις 102 μόνιμων εκπαιδευτικών οι 11 ΑΕΝ της χώρας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter