Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Εμπλουτισμένο Πρόγραμμα «e-Learning» από τη HELMEPA

0HELMEPA e Learning logo

Οι κανονισμοί που ρυθμίζουν στη ναυτιλία την Ασφάλεια και την Προστασία του Περιβάλλοντος αλλά και οι τεχνολογικές εξελίξεις «τρέχουν» με ταχύτατους ρυθμούς τόσο που η διαρκής ενημέρωση αποκτά ακόμη περισσότερη σημασία. Επομένως, η HELMEPA δεν μπορούσε παρά να διαμορφώσει τα επιμορφωτικά ενημερωτικά της προγράμματα παράλληλα με τις εξελίξεις ώστε τα Μέλη της να παραμένουν έγκαιρα ενήμερα. Η HELMEPA σε σχετική ανακοίνωση της ευχαρίστησε το Εταιρικό Μέλος DYNAMARINe για την αφιλοκερδή υποστήριξη της πλατφόρμας που ανέπτυξαν και φιλοξενεί το Πρόγραμμα e-Learning της HELMEPA.
Από σήμερα διατίθεται στα Μέλη το νέο Πρόγραμμα στο οποίο τα θέματα έχουν εμπλουτιστεί και διαμορφωθεί για να είναι σύμφωνα με τις αλλαγές που έγιναν, κυρίως στον ΙΜΟ. Τα θέματα του Προγράμματος είναι:
Safety related Training Course

- Risk Assessment during loading/unloading operations in tankers
- Accident prevention during lifeboats
- Safe entry into enclosed spaces
- Navigation in dense and controlled traffic
- Weaknesses related to Fire Safety
- Maritime Labour Convention – general overview
Passage Planning (with reference to PSSAs)

Environmental Training Course

- SOPEP (Shipboard Oil Pollution Emergency Plan)
- Vessel General Permit
- Ballast Water Management
- Marine Litter – MARPOL Annex V
- Ship’s Emission Control Worldwide and in ECAs
- Oil Record Book, Part I
- Sewage and Grey Water Management Onboard

Κάθε θέμα παρουσιάζεται στα Αγγλικά και συνοδεύεται από 30 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής (multiple choice) για εξέταση του χρήστη, εφόσον το επιθυμεί, μαζί με φόρμα αξιολόγησης των θεμάτων. Χρήστης που περνά επιτυχώς την εξέταση λαμβάνει το ειδικό Πιστοποιητικό Παρακολούθησης της HELMEPA. Ακόμη, οι Διαχειρίστριες Εταιρείες Μέλη εφοδιάστηκαν στις αρχές Ιανουαρίου 2019 με ανανεωμένα credits.
Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε το 210 9343088 – Ναυτιλιακός Τομέας ή επισκεφθείτε το http://helmepa.gr/ναυτιλιακός-τομέας/e-learning/.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter